12 de maig de 2009

Jornada de tast del cava Extremarium Brut Reserva

Aquesta setmana hem tastat un dels millors i més guardonats caves de la DO Penedès.
Lloc: l’Orangette
Dia i hora: Divendres 15 de maig a partir de les 17:00’ i fins les 21:00’
Amfitrions: Caves Mont-Marçal – Vinum Nostrum – Josep Puig i Sol Garcia
Premis i distincions 2008 del Extremarium Brut

•“THE WINE ADVOCATE” de ROBERT PARKER - 90 punts
Jay Miller, Wine Advocate, Febrer 2008: “El Cava Brut Extremarium és de color groc molt pàl·lid amb petites i persistents bombolles i amb aromes de mineral, cereals i poma verda. Intens i viu al paladar, aquest cava molt ben equilibrat ofereix una molt bona relació qualitat/preu

•MUNDUS VINI (Alemanya) – Medalla de plata

•JAPAN WINE CHALLENGE (Japó) – Medalla de plata

•CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES (Bèlgica) – Medalla de plata

Varietats: 50% xarel·lo, 20% macabeu , 15% parellada i 15% chardonnay.Nota de Tast: de color: groc pàl·lid amb un bon despreniment de bombolles fines i formació de corona. Aroma: notes intenses de fruita fresca (cítrics, poma i pinya), acompanyades de tons de llevat i panificació, i un fons anisat amb tocs de fenc. Gust: boca molt lleugera i subtil, amb una bona presència de gas carbònic, persistent, refrescant i molt elegant.Recomanacions: Perfecte per aperitius, indicat per acompanyar una gran varietat de plats des dels peixos i mariscos fins a les carns lleugeres, pastes i arrossos
L’Orangette recolza el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura : http://www.efrd.org/