1 de juny del 2009

Tast de cervesa Les Clandestines

El dissabte 6 de Juny de les 17:30' fins les 21:00', vàrem tenir en Xavier Branchat a l'Orangette. Els client i amics que van passar per la botiga van poder tastar les 4 varietats de cervesa Les Clandestines i, de passada, van tenir l'ocasió de preguntar al Xavier el secret de fer una cervesa ALE tan bona...Els socis i “alma matter” de Les Clandestines son en Xavier Branchat, l’Artur Folch i en Miquel Àngel del Castillo. Tots tres es van instal·lar a Montferri, un petit poble de l’Alt Camp, i van buscar una casa al carrer Major del poble per muntar la petita cerveseria. I dic petita perquè produeixen aproximadament uns 350 litres de cervesa a la setmana entre les quatre varietats.El procés comença amb la selecció de la matèria primera, sempre de molt alta qualitat i evitant l’ús de concentrats i extractes. De la infusió feta amb ordi maltejat en resulta un most, que s’haurà de posar a bullir. Després la cervesa es refreda molt ràpidament i durant cinc dies es deixa en un dipòsit, per a passar en un altre recipient durant set dies més. Posteriorment és embotellada i tapada, en un procés manual.La cervesa artesana s’elabora sense filtrar ni pasteuritzar. És doncs, un producte que continua evolucionant una vegada ja està envasada i, per això, és clau que el producte es mantingui en posició vertical. A més a més, el seu gas és també natural, de manera que no resulta gens molest a l’hora d’ingerir-lo. La cremositat d’aquesta cervesa és una de les seves principals virtuts, que no la única.La 4 Maltes marida perfectament amb aperitius dolços i salats. És una copa de tarda. La Negra va de perles amb marisc, postres dolços. És una copa de nit. La Rossa va bé amb aperitius i carns i per prendre a tota hora. La Farigola es pot prendre amb plats de pasta i coca en recapte. Ideal per un bon esmorzar dels de forquilla i ganivet.
L’Orangette recolza el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura : http://www.efrd.org/

Visita la pàgina principal del Blog