28 de juliol del 2009

Whisky The Glenrothes

La destil.leria Glenrothes
Situada al cor de Speyside, en el petit poble de Roth, entre Elgin i Aberlour, Glenrothes va ser fundada el 1879. Assolada per un incendi el 1962, la destil•leria va ser reconstruïda i ampliada en dues ocasions, el 1963 i 1980. La sala de destil.lació va ser equipada amb 10 alambins.Glenrothes produeix un whisky de malta de caràcter molt equilibrat. Glenrothes és un sòlid malta de l’Speyside que s’adapta fàcilment a l’envelliment en barrils.

The Glenrothes Select Reserve

El Select Reserve és la primera edició oficial de la barreja de maltes de diversos anys de destil•lació. Representa la quinta essència de la gamma, tant en el seu sabor com en l'olor. Aquests sabors i olors es van veure recompensats amb una doble medalla d'or en els San Franciso Spirit Awards de 2007.

Color: daurat pàl•lid amb reflexos verds.

Nas: fi, elegant, clarament influenciat per el gra i lleugerament herbaci, que juga amb les fruites (pomes, prunes) i amb les notes de vainilla i coco.Boca: Suau. Es desenvolupa amb notes de malta, amb la vainilla i després continua en una barreja de taronja amarga amb xocolata.

Fi: Llarg i lleugerament picant, que revela sabors de xocolata amb llet i galetes de cereals.

The Glenrothes 1991

Atractiu, obert i complex, és bastant fort en el primer paladar però deixa un bon marge per les aromes i sabors de fruites i de caramel cremós. Ideal per menjar.

Color: daurat profund.

Nas: ric, mostrant una gran maduresa, que ofereix deliciosos aromes de fruites vermelles, vainilla i xocolata blanca.Boca: Suau i cremós, és tan golós com en el nas, centrant-se en les notes de coco, caramel i vainilla.

Fi: Llarg i suau amb retrogust de vainilla.

l’Orangette recolza el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura : http://www.efrd.org/

Visita la pàgina principal del Blog