14 de maig del 2010

Novetats del Rebost de l'Empordanet

El dijous 27 i divendres 28 de maig, ens ha visitat en Manel Pagès del Rebost de l'Empordanet per presentar les últimes novetats d'enguany. Aquí podeu veure el Manel en plena acció de tast.

Rebost de l'Empordanet a l'Orangette - Maig 2010 from l'Orangette de Reus on Vimeo.


També penjem algunes fotos i una petita descripció de les melmelades que tastarem.

Melmelada de pebrot verd amb Xerès dolç i Mostassa de DijonAquesta melmelada es va presentar el dia 23 d'abril de 2010.

El gust una mica suau del pebrot verd es veu reforçat amb la mostassa de Dijon i acaba de fer-se rodó en boca gràcies al dolçor del Xerès Dolç.

Una melmelada exquisida per acompanyar amb gambes, eriçons de mar i amanides que continguin algues. Queda molt bé amb aquest plats de gust salat que ens recorden al mar.

GO! X-TREME (Llimona amb clau d'olor)
La més "outsider" de les que en Manel Pagés ha fet fins avui. Està a mig camí entre la melmelada, la confitura i les llàgrimes. Llimones de l'Empordà amb clau d'olor. Molt refrescant amb un toc de fusta donat per el clau d'olor amb gran explosió de fusta a la boca i acabant amb l'àcid de la llimona i la dolçor del sucre. Conté un 38% de llimona amb la seva closca caramelitzada i tallada finita i un 23% de sucre.

El nom de X-Treme ve per la seva Ph de 1.45, per als més amants de l'àcid.

Melmelada Extra de Pinya & Coco
Recuperant un producte de l'any 2006. Melmelada Extra de Pinya i Coco sense sacarosa, amb un 68% de fruita i amb 45 graus Brix (dolçor).

Una melmelada que ens recorda que comença a fer bon temps. El seu gust ens evoca nits d'estiu de festa, amb els amics, a la platja, les vacances... sol, acompanyat amb els teus amics, en grup .. com vulguis!

Melmelada de Albergínia rostida amb Porto i Pebre Dolç
Una de les exquisideses elaborades per El Rebost de l'Empordanet, creació de juliol de 2009.

Elaborada amb un 55% d'albergínies dels camps andalusos i amb un 8% de vi de Porto (Portugal). El Pebre Vermell Dolç li dóna un gust que ens recorda les planes del sud de Castella i als molins de vent.

És ideal per a un gelat de coco o de pinya, també per a les carns rostides i les amanides d'estiu.

Melmelada de Figues - Sense SacarosaMelmelada Extra (66% fruita) de Figues, elaborada amb Sirope de Agave.

Elaborada amb figues "Coll de Dama" collides en el seu millor punt de maduració per convertir-los en melmelada.

Ideal per als esmorzars rics en vitamines i per acompanyar un foie mi-cuit.

LLÀGRIMES DE VI DOLÇ Pedro XiménezVi dolç de Pedro Ximénez del Celler Alvear convertides en llàgrimes. La seva dolçor i acidesa típics del raïm de P.X. marida molt bé amb el foie mi-cuit o com a base per elaborar vinagretes espesses.

LLÀGRIMES DE CERVESA NEGRA Les Clandestines
Llàgrimes de Cervesa Negra artesanal de Les Clandestines (Tarragona). De sabor suau amb retrogust a regalèssia i cafè, amb un toc de llimona com a conservant. El seu gust ens recorda el Panaché. Queda molt bona amb els formatges curats de vaca, per elaborar una tapa o per a una carn freda. Està tenint molt d'èxit, per maridar amb formatges.

Melmelada Albercoc amb Regalèssia
Melmelada Extra de Albercoc (68%) amb Regalèssia. El seu gust és refrescant i sorprenent. Molt bona per els esmorzars i per després d'un esforç físic. La regalèssia té la propietat, juntament amb el gingebre, de regular la temperatura corporal. Així, a l'estiu, és un ingredient que ens farà baixar la temperatura.

Té un gran poder antioxidant, antiinflamatori i, també, tranquil•litzant, que el converteix en un aliment que podem menjar durant tot l'any. Tanmateix, no es recomana a dones embarassades o persones hipertenses.

Si a l'estiu ens refresca, a l'hivern és un ingredient fantàstic per alleujar els constipats i la tos, ja que té la propietats expectorants.

Aquesta melmelada s'elabora amb Sirope de Agave (mínim 40%).

Altres Clàssics

Llàgrimes de MangoLLÀGRIMES DE FUM
LLÀGRIMES de Violeta

Visiteu ... http://www.rebostempordanet.com/