6 de juny del 2010

Reus Viu el Vi - 2010

Els propers 11, 12 i 13 de Juny la Plaça Llibertat de Reus acollirà la Segona fira “Reus Viu el Vi”, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus.
Enguany, amb el lema « la terra i la vinya en femení”, l'Orangette ha organitzat el muntatge d’un estand que acull a un total de 10 cellers que pertanyen a les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus. Aquest 10 cellers tenen una característica en comú: els seus vins estan elaborats per enòlogues.

Amb aquesta acció volem apropar al gran públic les productores i enòlogues que donen impuls a uns vins i uns cellers sovint prou coneguts. Enòlogues que s’han fet un nom i un espai en una indústria tradicionalment reservada als homes. Dones que treballen la terra, dirigeixen la producció, vinifiquen, gestionen els seus cellers i que sovint obtenen més reconeixements a Espanya i a la resta del mon que no pas a casa nostra.

La fira del 2009 va ser tot un èxit de participació i assistència. Un vídeo amb les dades de visitants, tiquets de tast venuts, cellers participants, entitats col•laboradores i algunes imatges de l’ambient general de la fira el podeu veure clicant aquí
http://www.vimeo.com/11358108

Podeu consultar tots els detalls de l'organització de la fira d’enguany a la seva web oficial:
http://www.reusviuelvi.cat/

Seguidament una descripció dels cellers, els logos, els noms de les productores i enòlogues i una breu descripció d’alguns dels vins que presentaran a la fira.


Celler Bàrbara Forés

DO Terra Alta - http://www.cellerbarbarafores.com/

M. Carmen Ferrer – Biuse Mansilla

El Quintà: Garnatxes Blanques de més de 50 anys. Fermentació en bótes de roure francès de l’Allier. Criança amb les mares durant 6 mesos.

El Templari Bàrbara Forés: Varietats Garnatxa Negra i la recuperada Morenillo. Fermentació en dipòsits d’inoxidable i 12 mesos de criança en bótes de roure francès de l’Allier.

Coma d’En Pou Bàrbara Forés: Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon, Syrah. Fermentació en dipòsits d’inoxidable i criança en bótes de roure francès de l’Allier, entre 14 i 16 mesos.


Celler Mas Bella

DO Tarragona - Elisa Ribé

BELLA BLANC: Vi blanc jove, collita 2009, cupatge de macabeu 70% i parellada 30%, 11.5%vol. Vi fresc, amb aromes a fruita blanca i floral, amb boca és suau i equilibrat, amable persistència al paladar.

BELLA ROSAT: Vi rosat, collita 2009. 100% Ull de Llebre, 12%vol. Intensa i breu maceració most amb pells, fermentació controlada per obtenir un vi amb notes fruits vermells amb gust saborós i intens.

BELLA NEGRE: Vi negre, collita 2009. Ull de Llebre 100%. 13%vol. Vi amb una bona estructura tànnica, amb aromes fruites madures, molt saborós en boca, conservant la personalitat pròpia de l’Ull de Llebre.


Celler Dels Pins Vers

DOQ Priorat - http://www.lafuina.com/

Montse Nadal

La Fuina 2005: es un vi negre amb 12 mesos de criança en bótes de roure francès i americà. De color intens amb aromes de fruita vermella, tanins madurs i persistent en boca.


Viñedos de Ithaca

DOQ Priorat - http://www.vinedosdeithaca.com/


Silvia Puig

Odysseus Garnatxa Blanca 09: 100%. Vinificat en Inox molt lentament, uns dos mesos. Vi molt gastronòmic, untuós en boca i molt persistent. Es guarda molt bé en ampolla. Sense criança en roure.

Akyles 08: Vi jove, vinificat en bóta de 400 litres. Es tracta d'un Garnatxa 60% / Carinyena 25% 15% Cabernet S. 10 mesos en bóta de roure francès de 400 litres.

Odysseus 04: Vi procedent de vinyes velles. Carinyena i Garnatxa 70%, 20% de Cabernet i 10% de diverses varietats. 12 mesos en bóta de 400 litres de roure francès.


Odysseus 06 Etiqueta Negra: 20% Syrah, 40% Garnatxa, 22% Carinyena, 18% Cabernet S. 14 mesos en bóta de roure francès.



Venus La Universal

DO Montsant - http://www.venuslauniversal.com/

Sara Pérez

Dido 2008: Dido és un vi amable, per iniciar-nos en el coneixement de l'expressió dels vins de la DO Montsant. Dido es un vi afruitat i et transporta per els paisatges del Montsant.

Venus 2006: Venus és el resultat de la recerca de la Bellesa. Un intent d'interpretar la feminitat a través d'una ampolla de vi: el misteri i la seducció, el discurs i la voluptuositat.

Martinet Bru 2007: Un vi de finca amb totes les característiques típiques que confereixen un Priorat: l’estructura, els tanins dolços, els aromes de pegadolça negra, regalèssia de pal, gerds, móres...romaní, lavanda...., un vi seductor que ens obre les portes del Priorat.


Cellers Sant Rafel

DOQ Montsant - http://www.solpost.com/


Pilar Just

SOLPOST ROSAT 2009: Vi rosat elaborat amb les varietats de garnatxa (50%) i syrah (50%). Color maduixa. Aromes a fruites vermelles. En boca es viu, refrescant i golos.

SOLPOST FRESC 2007: Vi negre elaborat amb les varietats garnatxa (80%), cabernet sauvignon (10%) i syrah (10%). Criança de 6 mesos en botes de roure frances i america. Color cirera. Aromes a fruites vermelles madures amb notes anisdes i un final especiat.

SOLPOST 2006: Vi negre elaborat amb les varietats garnatxa (50%), carinyena (35%) i cabernet sauvignon (15%). Criança 12 mesos botes roure frances i america. Color cirera picota. Aroma intens i molt elegant amb records de fruites vermelles i negres madures amb notes de vainilla, especies, minerals i fons balsamic.


Sangenís i Vaqué

DOQ Priorat - http://www.sangenisivaque.com/

Maria Sangenís - Nuria Sangenís

CORANYA: Vi negre. 12 mesos de barrica de roure francès. 50% Garnatxa i 50% Carinyena de vinyes velles.

VALL POR: Vi negre. 12 mesos en barrica. 35% Garnatxa, 35% Carinyena, 15% Cabernet, 15%Merlot.

DARA: Vi negre. 12 mesos de barrica. 45% Garnatxa, 45% Carinyena i 10% Merlot.


SAT La Botera

DO Terra Alta - http://www.labotera.com/


Patrícia Hernàndez

VILA CLOSA CHARDONNAY: Blanc fermentat en barriques i criat durant 3 mesos amb lies.

VILA CLOSA NEGRE: Garnatxa i Sirà, criat 2 mesos en fusta.

MUDEFER: Garnatxa, Samsó, Sirà i Merlot. Vinyes de més de 35 anys. Criat en fusta durant 8 mesos.

ARNOT NEGRE: Garnatxa i Sirà. Negre jove 2009. Un vi econòmic pot ser molt agradable.




Can Just Viticultors

DO Montsant - http://www.canjustviticultors.com/


Eli Anguera

NUBAC 2006: Capa opaca de color violat amb ribet blau pujat. En nas sobresurten notes de fruita vermella,endrines i cassís, tons florals, melmelades de pruna i mora. En boca entrada amable, avellutat en el paladar, taní fruitat i fi, fons cremòs.



Agrícola Corbera d’Ebre

DO Terra Alta - Eli Anguera


MIRMIL•LO NEGRE: Cupatge de la selecció de raïms de les varietats de Garnatxa negra, Samsó, Ull de Llebre i Shyrà. Color intens amb vores blaves. Sobresurten notes dolces, lleugerament àcides i sensació tànica de taní ben madurat, fruites vermelles i negres, mores i regalèssia, s’aprecien lleugeres notes de pebra negra.

VALL EXCELS BLANC: Cupatge de raïms seleccionats de vinya vella de la varietat Garnatxa blanca, criança de 12 mesos en barrica de roure francès i americà de 300 lts. Fruites tropicals amorosides i complementades amb vainilles i canyelles, volum en boca, sensació golosa. Molt fruitat


VALL EXCELS NEGRE: Cupatge de raïms seleccionats de vinya vella de les varietats Garnatxa negra i Samsó, criança de 12 mesos en barrica de roure francès i americà. Fruita vermella i mores, notes de toffe, vainilla i coco, volum en boca, tani dolç, equilibrat i sensació golosa. Molt fruitat.

POBLE VELL BLANC: Sobremadurat en finca de vinya vella de la varietat Garnatxa blanca. Fruita madura. mel i melmelades, flor blanca d’ametller i mandarina. Molt fruitat.