23 d’abril del 2011

Mas de la Caçadora - "Guiamets Power"

Ja fa temps que coneixem al Joan Pujades, el cap visible del Celler Mas de la Caçadora, i per donar-vos una idea de la classe de persona que és, us explico una anècdota sorprenent i alhora entendridora. A principis de novembre el Joan ens truca i ens demana si necessitem alguna caixa de vi perquè se’n havia d’anar al Txad. Al Txad..?
Llavors ens va explicar que, arrel d’un familiar que treballa a Goundi al sud del país en un  Centre Hospitalari de Nutrició Infantil,  va saber que tenen un tractor però que falten tractoristes que el puguin fer treballar.
Doncs si senyor..!! en Joan se’n va anar a llaurar a l’Àfrica, i es va passar un mes sencer John Deere amunt i avall fins al punt que, males llengües diuen, es va passar tres pobles i va llaurar bona part del territori del Nord de Camerun.

El Celler Mas de la Caçadora elabora vins a Els Guiamets des de l’any 2003 a l’empara de la DO Montsant. Els cinc germans Pujades i Giné, i altres familiars encapçalats pel Joan, seguint la labor dels avis, tieta i pares, tenen cura de 11 hectàrees de vinya repartides per 3 termes municipals de la comarca del Priorat (Els Guiamets, Marçà i Falset).
Els vins reflecteixen el clima i el paisatge durs de la comarca, i tots ells han sorgit de la voluntat d’experimentar i gaudir d’una feina que els omple amb els resultats, i on cadascú ha aportat els seus coneixements i esforç per extreure de la vinya a part de raïm, una il•lusió tapada en una ampolla.
Tretze
Garnatxa Blanca (100%) fermentada en Barrica. Els raïms provenen de vinyes de mitjana edat, conduïdes amb emparrats. Aplicant tècniques de cobertes vegetals i tractaments respectuosos amb el medi.
Vinificació: Maceració pel.licular de 24 hores i sagnat sense premsa amb un rendiment del 50% de most flor, i fermentació espontània amb llevats autòctons en barriques obertes de roure francès de 600 litres. Clarificació natural i sense estabilització en fred, per a preservar-ne la complexitat.

Criança: Criança en les mateixes barriques durant 5 mesos, remogudes periòdicament per mantenir les lies en suspensió i donar més untuositat al vi.
Característiques organolèptiques: Aquest vi reflexa la voluntat innovadora del Celler, buscant donar complexitat a una varietat tradicional. Presenta les delicades aromes varietals, amb intenses notes que recorden el préssec i la pinya; és ple rodó, gras i persistent, i manté un perfecte equilibri amb els notes de fruits secs i fumats que aporta la barrica.  Producció: 1.500 botelles

Quom
Negre Criança- Cupatge de Merlot (40%), Garnatxa Negra (25%), Carinyena (25%) i Cabernet Sauvignon (10%).  Els raïms provenen de vinyes de mitjana edat i velles, de entre 15 i 60 anys, conduïdes en vas tradicional i també en emparrat, en les que s'apliquen tècniques de conreu ecològic.
Vinificació: En tines d'inoxidable a 28ºC, amb tres remuntats diaris. Criança durant 11 mesos en botes de roure francès (50%), Americà (30%) i Hongarès (20%), de primer i segon any.

Característiques organolèptiques: Color cirera de gran intensitat. Expressiu i equilibrat amb aromes de fruits rojos que es fonen en una base de flaires de confitures, compotes i fragàncies balsàmiques. En boca manifesta carnositat i volum, amb una mica de sequedat tànica que arriba fins al final deixant sobre la llengua un discret rastre especiat. Producció: 19.800 botelles.
U
Rosat de Garnatxa Negra (50%) i Merlot (50%) Els raïms provenen de vinyes de mitjana edat i velles, de entre 15 i 35 anys, conduïdes en emparrat, en les que s'apliquen tècniques de conreu ecològic, buscant mantenir una biodiversitat equilibrada en les plantacions. Vinificació:: Maceració de 12 hores i posterior sagnat, fermentació controlada a 17 º C en tines d'inoxidable.
Característiques organolèptiques: Tonalitats violetes i rosades. Aromes que ens recorden la fruita de la passió i els cítrics de la Mediterrània. Ample, sedós i càlid en boca amb lleus pinzellades de llaminadures. Producció: 2.000 botelles