8 de maig del 2011

Celler Pahí - Poboleda - DOQ Priorat

Generacions i generacions cultivant la vinya i elaborant vins.
Així ho demostren les medalles d'or aconseguides pels avantpassats en l'Exposició Universal de París de 1878, i l'Exposició Universal de Barcelona de 1888.
Els seus vins defineixen rigorosament les característiques del terroir del Priorat: elegància, potència i subtilesa de matisos aromàtics.

Treballen 12 hectàrees amb l'objectiu de produir raïm de la màxima qualitat. Les varietats són Garnatxa, Carinyena, Merlot i Syrah. Les parcel • les principals són el Maset, la Salanca i el Arbossar.
Un cop el raïm entren en celler, trien per a cada varietat el procés de vinificació més adequat per assolir les característiques organolèptiques desitjades. L'objectiu general és tractar el raïm i el most amb la màxima delicadesa perquè cedeixin aromes de fruita fresca i arrodonir els tanins per fer-los suaus i sedosos. El vi reposa durant un any en bótes de roure francès.
Gaubança negre
Cupatge de Garnatxa 33%, Carinyena 33% i Merlot 33%.

Presenta un color granat brillant. En nas apareixen de manera subtil gran quantitat de notes oloroses com la fruita vermella, herbes medicinals, vainilles, tòfona, violetes ... En boca té una entrada molt fresca i elegant acompanyada d'uns tanins fins i rodons. Les sensacions aromàtiques en boca són de confitura de fruites negres, xocolata negra i caramel. El postgust és fi i s'acompanya de matisos aromàtics que ens recorden les olors inicials.
Gaubança blanc
Cupatge de Garnatxa blanca 60%, 30% Macabeu i 10% Malvasia.

Té un color groc palla intens. En nas sobresurten olors que ens recorden les flors blanques com els lliris i el gessamí. Amb el pas del temps a la copa apareixen olors de fruita carnosa com els albercocs i l'anís. En boca sorprèn per la seva untuositat. El postgust és intens i potent, i pot recordar la melmelada de préssec.
Pahí-Poboleda
Cupatge de 35%Carinyena, 25% Merlot, 30%Garnatxa i 10% Syrah.

El color és molt intens i brillant: violaci cirera amb ribet de tons blavosos. En nas es desprenen gran quantitat de sensacions oloroses que ens recorden les fruites del bosc, confitures de cirera o maduixa, i subtils tocs florals com la violeta acompanyats d'aromes vainilles i xocolates. En boca té una entrada molt fresca i dolça. Els tanins que van apareixent són molt sedosos. El final de la boca és una explosió aromàtica on tornen a aparèixer les olors inicials. El postgust és llarg intens i molt agradable.
Gaubança rosat
Cupatge de 50% de Garnatxa i 50% de Carinyena.

L'elaboració ha estat pensada amb la idea del Champagne "blanc de noirs", és a dir: un premsat directe del raïm, seguit d'un desfangat i una fermentació a baixa temperatura per preservar al màxim el seu caràcter afruitat.

Presenta un color de pètal de rosa gairebé transparent, molt límpid i brillant. En nas sorprèn per la seva potència aromàtica recordant les roses del matí i la fruita de la passió. En boca és molt fresc i molt untuós. El postgust aporta sensacions aromàtiques de fruita tropical.