13 de juny del 2011

Celler Mas Blanch i Jové - DO Costers del Segre

L'any 2006 va néixer un petit celler, Mas Blanch i Jové, on s'elaboren vins que inspiren sota la DO Costers del Segre. El celler està just al costat d'un municipi molt bonic, la Pobla de Cérvoles, envoltat de silenci, de boscos i ceps.
Les vinyes estan situades a la comarca de Les Garrigues, en una zona de muntanya, a més de 700 metres sobre el nivell del mar. La peculiaritat és el sòl de les finques que, juntament amb la baixa pluviometria, l'alta insolació i l'important salt tèrmic entre el dia i la nit, donen un caràcter molt particular als seus vins. Un lloc muntanyós amb influències de la Mediterrània i limítrof amb les regions vitivinícoles de les DO Montsant i Priorat.
El terreny és argilós-calcari i pobre en matèria orgànica, el que permet aconseguir una producció de raïm per hectàrea que no supera els 3.500 kg, obtenint així la màxima concentració de sucres i polifenols.
Elaboren el vi amb raïm procedent de les finques, La Poda, Els Llinars, El Pla d'en Mas, El Senill i Sant Joan, totes dins el terme municipipal de la Pobla de Cérvoles. Tenen ceps de Garnatxa negra i blanca, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de Llebre i Macabeu.

En paraules de la seva propietària, Sara Jové:    "Venim de la terra i aquesta és una màxima que sempre tenim present. L’adorem, respectem i treballem d'una manera minuciosa, constant, i amb professionalitat i amor."
El disseny i l'arquitectura del celler és ben peculiar. És un celler integrat dins de la muntanya. La integració es va aconseguir recobrint les parets amb pedres que es van extreure del mateix terreny, plantant Oliveres a la paret exterior i al voltant de l'edifici, recobrint tota la part superior de terra i plantes, com si fos el subsòl de la pròpia muntanya, i dotant el celler del color ocre del paisatge.

L'energia necessària per al funcionament del celler s'obté parcialment del sol, mitjançant plaques fotovoltaiques instal.lades al sostre del celler.
Saó Abrivat

Color vermell cirera intens. Aroma a fruites vermelles madures on destaquen les espècies (vainilla, canyella, una mica de pebre negre, etc.), Tot molt ben integrat. En boca trobem un vi suau però amb estructura, llarg i càlid.
Varietats: 40% Ull de llebre, 35% Garnatxa negra, 15% Cabernet Sauvignon i 10% Merlot.

Criança: 12 mesos en bótes de roure francès (42%) i americà (58%) de torrat mig.
Saó Blanc

Color groc pàl lid amb reflexos verdosos. Aroma de fruita de carn blanca amb lleugeres notes tropicals, embolicades pels fumats de la criança en bóta. Molt net i elegant. En boca trobem un vi amb caràcter, intens i gras, amb predomini de fruita i fumats i amb un bon equilibri final.
Varietats: Macabeu.
Fermentació en bótes noves de roure francès de torrat mitjà, i criança 6 mesos en bótes noves de roure francès de torrat mitjà, criat amb les mares.
Saó Rosat 2010

El Saó Rosat 2010, és un vi jove fet amb raïm de garnatxa negra i syrah. Té un marcat color vermell maduixa, amb olors a fruites del bosc (mores) i maduixes, i en boca és un vi sec i molt llaminer, amb regustos de maduixa àcida i un post gust llarg.
Varietats: Garnatxa negra i Syrah
Rosat color gerd, ribet violaci, centelleig blaus, net, brillant.