9 de juliol del 2011

Celler Parés Baltà - Calcari, Blanca Cusiné i l'Indígena

Celler Parés Baltà
Parés Baltà és un celler familiar del Penedès que pertany a la família Cusiné des de l’any 1790. Elaboren vins i caves amb raïm de vinyes de 5 finques, plantades en una gran varietats de sòls i microclimes, i des de 170 fins a 750 metres d’altitud.

Conreen les vinyes de forma ecològica des de 1790, i a partir de la collita 2004, els vins estan certificats com ecològics. Fins i tot tenen ovelles pròpies per l’adobat, així com abelles per assegurar la pol•linització i la transmissió de la influència de tot l’entorn mediterrani al raïm.

L’enologia està en mans de Marta Casas i Maria Elena Jimenez, dues joves amb molt bona ma per la viticultura …
Calcari
L'expressió de la terra, la tradició del xarel.lo i un treball depurat de celler aconsegueix extreure tot el seu potencial. Notable i delicat equilibri entre frescor i untuositat.

Criança en inoxidable: Passada la fermentació es continua el contacte del vi amb les mares fines procedents de la fermentació durant 3 mesos amb "battonage" diari per posar aquestes mares en suspensió diversos minuts al dia.




Nota de tast: Color groc palla molt pàl lid. Nítid i transparent. Nas marcadament varietal on es combina la pera més madura, i la banana amb notes cremoses procedents del treball amb les mares fines realitzat en tina. La boca, amb volum malgrat la seva frescor, ens omple de records d'un pastís sobre fons de crema anglesa. Temperatura de servei: 10-12 º C

Cava Blanca Cusiné


El cava Blanca Cusiné suposa el retrobament de dues varietats històriques en el món dels escumosos sota la influència del clima i el terroir de les muntanyes altes de Penedès. La Chardonnay i la Pinot Noir elaborada com a Blanc de Noir s'uneixen per oferir un producte on la finor i l'elegància parlen per si mateixes.
Nota de tast: Aroma complex i subtil amb delicades notes de ametlles fresques, avellanes, mel de tarongina i figues fresques. En boca es mostra rodó i fundent, amb records de fruites madures confitades. Temperatura de servei: 8-10 º C

Es tracta d'un cava madur que es recomana consumir durant uns 2-3 anys a partir de la data de degollament.

Indigena

El primer cop que el vam provar va ser a l'Alimentaria del 2010. Simplement, un dels millors monovarietals de Garnatxa negra que hem tastat. Desde llavors que ha passat a ser una de les nostres recomanacions habituals.

Aquest vi surt de les vinyes de la muntanya de Pontons. Una garnatxa autòctona del Penedès fresca i llaminera, la dels nostres avantpassats. Una pura garnatxa amb caràcter propi.
Intensitat en color i aroma on la fruita i frescor prenen protagonisme. Ventall de fruita vermella silvestre acompanyat de subtils tocs torrats deguts a la seva breu estada en fusta. S'evidencia la importància de la fruita també en el seu pas per boca, deixant un bon rastre de la seva elegància i suavitat.

Elaboració i criança: Fermentació a 20 º C en tina de inoxidable durant 4 setmanes amb 2 a 3 remuntats diaris. La criança es realitza en roure francès nou i de segon any durant 5 mesos.


Visiteu http://www.paresbalta.com/