20 de gener del 2012

Tast 4 BiB's - The Fantastic Four

L'últim tast del 2011 el vam fer el dia 1 de Desembre amb 4 cellers convidats i amb vins envasats en format BiB (Bag in Box). Aquesta és la nostra petita contribució al suport d'un format de vi que hauria de permetre incentivar i tornar a introduir el consum diari.

Dit en altres paraules, el perfecte substitut de la tradicional garrafeta que tantes alegries ens va donar i que va desaparèixer de les nostres vides al mateix temps que desapareixien el porró i el consum habitual de vi.

El BiB, permet oferir un format diferent al de l’ampolla de vidre o al vi de garrafa. Així doncs, tenim vins de criança en barrica o joves, tots ells de molt bona qualitat, que surten a partir de dos euros la quantitat equivalent a una ampolla.

Els viticultors haurien de començar a pensar que, si bé ningú discuteix que l'ampolla és el format "estrella" per vendre vi, el BiB obra una perspectiva de mercat ben diferent. El BiB encoratja al consumidor ocasional a reprendre la sana costum del consum diari amb totes les avantatges del nou format i amb cap dels inconvenients del vidre o la garrafa de plàstic.

No cal ni esmentar que actualment el sector vitivinícola està patint el fet que el vi s’ha tornat un producte de consum ocasional. Iniciatives com les d'aquests 4 cellers, que envasen part de la seva producció en BiB, son importants pel sector. Glamour i Cultura del Vi a banda, algun dia ens haurem de preguntar seriosament si cal que tota la producció dels cellers surti en forma de vidre, o si és més ecològic i comercialment més estratègic que part de la seva producció s'ofereixi també amb aquest format de Bag in Box.


D'esquerra a dreta:

- El Vi a Punt - DO Terra Alta - Oriolo Pérez de Tudela
- Celler Pascona - DO Montsant - Toni Ripoll
- Celler Cedó Anguera - DO Montsant - Xavi Cedó
- Celler El Masroig - DO Montsant - Rafel Pino

Fet el dia 1 de Desembre de 2011 a l'Orangette - Reus