19 de març del 2012

Tast Celler Clos Figueras amb Anne Cannan

Christopher Cannan és un dels experts en comerç internacional de vins més reconegut del sector. L'any 1978 va fundar Europvin, empresa que treballa amb alguns dels més prestigiosos productors vinícoles de França, Espanya, Itàlia, Portugal i Hongria, distribuint els seus vins a tot el món, sobretot en els mercats americà i asiàtic.

Fa gairebé 30 anys que va conèixer el Priorat. Va ser a principis dels 80 quan va comprar a Califòrnia una ampolla de l'anyada 1974. El vi estava molt bo i, interessat per la troballa, poc després va visitar el Priorat. Va tastar alguns vins i, sorprés de la seva qualitat, la societat Europvin va començar a comercialitzar alguns dels més prestigiosos vins del Priorat en molts països durant molts anys.

Enamorat del Priorat, l'any 1997 va comprar sorgir l'ocasió de poder comprar Clos Figueras, una finca a la zona de Gratallops que estava abandonada des de feia vuit anys. Va començar a plantar vinya i va recuperar les vinyes velles que hi havia a la finca. La propietat Clos Figueras compta amb 18 hectàrees, de les quals unes 12 estan conreades amb les varietats garnatxa, carinyena, syrah, cabernet sauvignon, monastrell, viognier, garnatxa blanca i chenin blanc.

Alguns dels ceps de garnatxa i carinyena tenen més de 60 anys i la finca es troba en un enclavament amb un microclima excepcional. La resta de la història us l'explica l’Anne Cannan al vídeo del tast del passat dijous 8 març 2012.