El 1881, quan l’Eugène Laurent va heretar el celler i les
vinyes de l’Alphonse Pierlot també va heretar els fonaments essencials que es
requereixen per produir grans champagnes, és a dir, les cases, el celler i les terres.
Més endavant l’Eugène Laurent va comprar vinyes en els millors terrers de
Bouzy, Tours-sur-Marne, i Ambonnay, i construeix un celler subterrani de
gairebé un quilòmetre de superfície junt amb un laboratori de degustació i
vinificació.
Així és com, poc a poc, la finca Laurent-Perrier es va arrelar
a Tours-sur-Marne. Aquest pintoresc poble està situat a la cruïlla de les tres
principals zones vinícoles productores del departament de Marnee: la Montagne
de Reims, la Vallée de la Marne i Côte des Blancs. També forma part del rang
dels disset pobles de la Champagne dins la prestigiósa àrea dels «Grand Cru».
Esperonats per la passió pel xampany, el respecte pels valors
tradicionals i, sobretot, per les persones, la Maison Laurent-Perrier va
establir privilegiades relacions de treball amb els productors de raïm i va
combinar hàbilment innovació i tradició creant així el reconegut estil
Laurent-Perrier. Aquest estil, que es caracteritza per la lleugeresa, l’elegància
i el frescor, els ha ajudat a
desenvolupar una gamma única de Champagnes que avui s'exporten a 147 països
d'arreu del món.
Si el xampany d'anyada és característic d'una collita, el brut
sense anyada és característic de l'estil d'una casa. Totes les qualitats de
frescor, d'elegància i d'equilibri dels vins Laurent-Perrier estan reunides en
el Brut. És el xampany ideal per introduir-se en l'esperit Laurent-Perrier.
Chardonnay: 45% (una proporció inusualment elevada, que
representa el doble de la mitjana de la denominació), pinot noir: 40%, pinot
meunier: 15%.
VINIFICACIÓ I ENVELLIMENT
El Brut envelleix, de mitjana, durant tres anys - tot i que
només es requereixen quinze mesos per obtenir la denominació Champagne.
Gràcies a la seva frescor natural, el vi és lleugerament
dosificat (12 g / l), el que fa destacar el seu equilibri. Després del
"dosage" (addició de sucre al vi), els vins reposen durant tres mesos
addicionals abans de ser expedits.
Aroma: delicat, fresc, de gran complexitat. Notes de cítrics i
fruites blanques.
Sabor: La primera impressió és fresca i lleugera alhora. El vi
és rodó, expressiu i evoluciona progressivament cap a aromes fruiters. Bon
equilibri de sabors i gran persistència.
DEGUSTACIÓ
Servir a una temperatura entre 8 ° C i 10 ° C.
El Brut ha contribuït plenament, gràcies al seu estil, a fer
del xampany un vi d'aperitiu perfecte. El seu equilibri, la seva frescor i la
seva finor, li permeten acompanyar delicadament als peixos més exquisits, als
mariscs més fins, així com a les carns blanques i les aus.
LAURENT - PERRIER BRUT
Millesime 2002
Laurent-Perrier ha optat per fer vins d'anyada únicament en
els millors i més grans anys, per fer sempre del Brut Millésime un vi únic i
excepcional. Sent sempre fidel al seu estil, la puresa i la frescor, es busca
expressar gratament l'expressió del caràcter de l'anyada. Les anyades de
Laurent-Perrier tenen una gran aptitud a l'envelliment.
El temps va ser moderat al llarg de tota la temporada de
creixement i va estar marcat particularment per poca pluja i un hivern bastant
suau. 38 pobles van experimentar gelades al començament de la primavera,
algunes severes. La floració va començar entre el 14 de juny i el 17 i va continuar
en condicions molt favorables. Afortunadament, el període de sol al començament
de la collita va reduir l'efecte de les fortes pluges caigudes a finals
d'agost. El resultat és una collita d'alta qualitat amb una excel·lent
maduració.
COMPOSICIÓ
chardonnay 50%, pinot noir 50%.
Vinyes: les més prestigioses de la Muntanya de Reims, Bouzy,
Verzy, Verzenay, i de la Costa des Blancs, Mesnil, Cramant, Oger, Chouilly.
VINIFICACIÓ I ENVELLIMENT
D'aquestes vinyes de chardonnay i de pinot noir, només la
cuvée (els millors mostos) és utilitzada. L'envelliment en celler és de set
anys mínim.
Olfactiu: Nas elegant associant aromes de cítrics (aranja), de
fruites madures (préssec blanc) i de fruites confitades (taronja).
Gustatiu: Finor i rodonesa a la vegada. Un paladar evolutiu
amb aromes de taronja confitada i un final sabor vainilla. Una finor llarga i
sedosa per a aquest vi que deixa una frescor persistent.
A LA TAULA
Servir a una temperatura de 9 ° C i 11 ° C.
Acompanya als mariscs i peixos en salsa. La seva finor i la
seva delicadesa li permeten realçar les aus i les carns blanques.
CUVÉE ROSÉ LAURENT -
PERRIER
És un dels escassos champagnes rosats obtinguts per maceració,
el que proporciona una notable vinositat. Elegit pels aficionats gràcies a les
seves virtuts gustatives, s'imposa ràpidament com a líder dels champagnes
rosats d'alta gamma i com un dels orgulls de Laurent-Perrier.
COMPOSICIÓ
Vinyes: 10 vinyes diferents procedents dels millors terrers de
Champagne: en particular Ambonnay, Bouzy, Louvois i Tours-sur-Marne.
VINIFICACIÓ I ENVELLIMENT
Els raïms es trien i es despalillan abans de la vinificació.
Les instal·lacions tècniques de Laurent-Perrier, estan previstes especialment
per proporcionar un domini perfecte de la fase de maceració que dura tres dies
i que permet extreure el color i guardar tota la riquesa aromàtica del pinot
noir. Al contrari de la majoria dels Champagnes rosats, la base s'obté pel
procés anomenat «saignée» (sagnat), i no únicament per la barreja de vins
negres i vins blancs. L'envelliment és d’un mínim de quatre anys.
Aroma: molt fresc. Àmplia gamma de petites fruites vermelles:
maduixa, grosella, gerd, cirera negra. La seva extraordinària frescor és la
sensació dominant.
Sabor: La fruita domina a la boca. Es té la sensació de
submergir en una cistella de fruites vermelles fresques: maduixa, gerd i guinda
colossal. Vi lleuger i rodó.
DEGUSTACIÓ
Servir a una temperatura entre 8 ° C i 10 ° C.