21 de novembre del 2012

Champagne Laurent-Perrier

El Celler de Laurent-Perrier va ser fundat el 1812 per André Michel Pierlot i va prendre el nom Vve. Laurent-Perrier quan Mathilde Emilie Perrier, la vídua d'Eugène Laurent, va combinar els dos cognoms després que ella va decidir ampliar el negoci.

El 1881, quan l’Eugène Laurent va heretar el celler i les vinyes de l’Alphonse Pierlot també va heretar els fonaments essencials que es requereixen per produir grans champagnes, és a dir, les cases, el celler i les terres. Més endavant l’Eugène Laurent va comprar vinyes en els millors terrers de Bouzy, Tours-sur-Marne, i Ambonnay, i construeix un celler subterrani de gairebé un quilòmetre de superfície junt amb un laboratori de degustació i vinificació.
Així és com, poc a poc, la finca Laurent-Perrier es va arrelar a Tours-sur-Marne. Aquest pintoresc poble està situat a la cruïlla de les tres principals zones vinícoles productores del departament de Marnee: la Montagne de Reims, la Vallée de la Marne i Côte des Blancs. També forma part del rang dels disset pobles de la Champagne dins la prestigiósa àrea dels «Grand Cru».
Esperonats per la passió pel xampany, el respecte pels valors tradicionals i, sobretot, per les persones, la Maison Laurent-Perrier va establir privilegiades relacions de treball amb els productors de raïm i va combinar hàbilment innovació i tradició creant així el reconegut estil Laurent-Perrier. Aquest estil, que es caracteritza per la lleugeresa, l’elegància i el frescor, els ha ajudat  a desenvolupar una gamma única de Champagnes que avui s'exporten a 147 països d'arreu del món.
LAURENT - PERRIER BRUT
Si el xampany d'anyada és característic d'una collita, el brut sense anyada és característic de l'estil d'una casa. Totes les qualitats de frescor, d'elegància i d'equilibri dels vins Laurent-Perrier estan reunides en el Brut. És el xampany ideal per introduir-se en l'esperit Laurent-Perrier.
 COMPOSICIÓ
Chardonnay: 45% (una proporció inusualment elevada, que representa el doble de la mitjana de la denominació), pinot noir: 40%, pinot meunier: 15%.
 
VINIFICACIÓ I ENVELLIMENT
El Brut envelleix, de mitjana, durant tres anys - tot i que només es requereixen quinze mesos per obtenir la denominació Champagne.
Gràcies a la seva frescor natural, el vi és lleugerament dosificat (12 g / l), el que fa destacar el seu equilibri. Després del "dosage" (addició de sucre al vi), els vins reposen durant tres mesos addicionals abans de ser expedits.
CARACTERÍSTIQUES SENSORIALS
Aroma: delicat, fresc, de gran complexitat. Notes de cítrics i fruites blanques.
Sabor: La primera impressió és fresca i lleugera alhora. El vi és rodó, expressiu i evoluciona progressivament cap a aromes fruiters. Bon equilibri de sabors i gran persistència.

DEGUSTACIÓ
Servir a una temperatura entre 8 ° C i 10 ° C.
El Brut ha contribuït plenament, gràcies al seu estil, a fer del xampany un vi d'aperitiu perfecte. El seu equilibri, la seva frescor i la seva finor, li permeten acompanyar delicadament als peixos més exquisits, als mariscs més fins, així com a les carns blanques i les aus.

LAURENT - PERRIER BRUT Millesime 2002
Laurent-Perrier ha optat per fer vins d'anyada únicament en els millors i més grans anys, per fer sempre del Brut Millésime un vi únic i excepcional. Sent sempre fidel al seu estil, la puresa i la frescor, es busca expressar gratament l'expressió del caràcter de l'anyada. Les anyades de Laurent-Perrier tenen una gran aptitud a l'envelliment.
LA COLLITA 2002
El temps va ser moderat al llarg de tota la temporada de creixement i va estar marcat particularment per poca pluja i un hivern bastant suau. 38 pobles van experimentar gelades al començament de la primavera, algunes severes. La floració va començar entre el 14 de juny i el 17 i va continuar en condicions molt favorables. Afortunadament, el període de sol al començament de la collita va reduir l'efecte de les fortes pluges caigudes a finals d'agost. El resultat és una collita d'alta qualitat amb una excel·lent maduració.

COMPOSICIÓ
chardonnay 50%, pinot noir 50%.
Vinyes: les més prestigioses de la Muntanya de Reims, Bouzy, Verzy, Verzenay, i de la Costa des Blancs, Mesnil, Cramant, Oger, Chouilly.

VINIFICACIÓ I ENVELLIMENT
D'aquestes vinyes de chardonnay i de pinot noir, només la cuvée (els millors mostos) és utilitzada. L'envelliment en celler és de set anys mínim.
DEGUSTACIÓ
Olfactiu: Nas elegant associant aromes de cítrics (aranja), de fruites madures (préssec blanc) i de fruites confitades (taronja).
Gustatiu: Finor i rodonesa a la vegada. Un paladar evolutiu amb aromes de taronja confitada i un final sabor vainilla. Una finor llarga i sedosa per a aquest vi que deixa una frescor persistent.

A LA TAULA
Servir a una temperatura de 9 ° C i 11 ° C.
Acompanya als mariscs i peixos en salsa. La seva finor i la seva delicadesa li permeten realçar les aus i les carns blanques.

CUVÉE ROSÉ LAURENT - PERRIER
És un dels escassos champagnes rosats obtinguts per maceració, el que proporciona una notable vinositat. Elegit pels aficionats gràcies a les seves virtuts gustatives, s'imposa ràpidament com a líder dels champagnes rosats d'alta gamma i com un dels orgulls de Laurent-Perrier.
COMPOSICIÓ
Vinyes: 10 vinyes diferents procedents dels millors terrers de Champagne: en particular Ambonnay, Bouzy, Louvois i Tours-sur-Marne.

VINIFICACIÓ I ENVELLIMENT
Els raïms es trien i es despalillan abans de la vinificació. Les instal·lacions tècniques de Laurent-Perrier, estan previstes especialment per proporcionar un domini perfecte de la fase de maceració que dura tres dies i que permet extreure el color i guardar tota la riquesa aromàtica del pinot noir. Al contrari de la majoria dels Champagnes rosats, la base s'obté pel procés anomenat «saignée» (sagnat), i no únicament per la barreja de vins negres i vins blancs. L'envelliment és d’un mínim de quatre anys.
CARACTERÍSTIQUES SENSORIALS
Aroma: molt fresc. Àmplia gamma de petites fruites vermelles: maduixa, grosella, gerd, cirera negra. La seva extraordinària frescor és la sensació dominant.
Sabor: La fruita domina a la boca. Es té la sensació de submergir en una cistella de fruites vermelles fresques: maduixa, gerd i guinda colossal. Vi lleuger i rodó.

DEGUSTACIÓ
Servir a una temperatura entre 8 ° C i 10 ° C.
La Cuvée Rosé Brut proporciona una agradable impressió bucal. Pot acompanyar carns fredes, aus o formatges tendres i es combina extraordinàriament bé amb postres d'estiu a base de fruites. També es pot associar amb la cuina asiàtica.