1 de desembre de 2012

Bodegas Mas Alta - DOQ Priorat


Les vinyes de BODEGAS MAS ALTA estan a la Vilella Alta, i representen el desig comú de cinc socis belgues dedonar vida a un gran vi. Gràcies als consells de Michel Tardieu i de Philippe Canvieu, i al treball diari d'un equip entusiasta, entre els que trobem al Bixente i a la Diane, aquest somni va prenent forma verema rera verema.
Des del 1999, Bodegas Mas alta han plantat prop de 35 hectàrees de vinyes, seleccionant minuciosament les parcel·les.

En cadascuna de les etapes de transformació del raïm prima la recerca de la qualitat. De fet, les instal·lacions tècniques de Cellers Mas Alta han estat concebudes per conservar al màxim les qualitats intrínseques del raïm. El celler disposa d’emmagatzematge en cambra frigorífica, doble taula de selecció, encubat per gravetat, control de la temperatura ... La vinificació és suau, sense excessos.
Després té lloc el procés de criança del vi, que serà de 14 a 18 mesos. La criança es fa en bótes de roure francès. Durant aquest procés, el vi s'anirà afinant i reafirmant en la seva identitat.

ELS PICS 2009
ELS PICS és un cupatge de totes les vinyes joves plantades en un mosaic de «terrers» diferents. Aquest «cuvée», que obre la gamma de vins negres, és un vi de caràcter, afruitat i llaminer. Una criança suau li aporta un toc de complexitat i finor.
Cupatge: 60% Garnatxa negra, 35% Carinyena i 5% Cabernet Sauvignon

EDAT DE LA VINYA: entre 8 i 15 anys

Criança de 12 mesos en bótes franceses de roure de l'Allier. Les bótes utilitzades no són noves:

ARTIGAS 2007
Elaborat majoritàriament amb Garnatxa, ARTIGAS té un equilibri sorprenent entre potència i frescor. Ens deixa descobrir unes sensacions afruitades i minerals, embolicades en una textura sedosa. És una bona introducció per a aquells que desitgen descobrir els grans vins del Priorat.
Cupatge: 70% Garnatxa negra, 12% Carinyena i 18% Cabernet Sauvignon

EDAT DE LA VINYA: entre 10 (Cabernet Sauvignon) i 90 anys (Carinyena)

Criança de 16 mesos en bótes franceses d'Allier.

CIRERETS 2007
CIRERETS és una combinació de les dues varietats realment autòctones del Priorat: Garnatxa i Carinyena. Un vi molt ben equilibrat amb sensacions de frescor, elegància i alhora d'intensitat.
Cupatge: 60% Garnatxa negra i 40% Carinyena

EDAT DE LA VINYA: entre 15 (Garnatxa) i 100 anys (Carinyena)

Una criança de 16 mesos en bótes franceses d'Allier.