13 de maig del 2014

Un tomb per Xerès (part two)

Aquest dijous 15 de maig, tornem a "visitar" una de les regions vitivinícoles que més ens agraden. La setmana passada van fer la Fira del Vi de Falset i els amants del vi, qui més i qui menys, van passar a donar un cop d'ull per veure i beure les novetats o saludar els amics.


Per tant, aquesta setmana nosaltres oferim un tast de 3 vins excepcionals que venen d'una regió allunyada però que fa uns vins molt particulars i apreciats pels iniciats en el tema enològic.

Contràriament al que acostumem a fer, i donat l'interès del tast, anem a descriure els vins que tindrem ocasió de veure, olorar i assaborir. 
Finca Moncloa
Els primers antecedents que es coneixen de l'elaboració de vins negres a la província de Cádiz daten del segle XIV, i continuen fins al segle XVII. durant aquest període hi va haver un fort corrent exportador de vins de les vinyes de la província de Cádiz, principalment a UK.

Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot i la varietat autòctona Tintilla de Rota són els raïms utilitzats per fer el Finca Moncloa. Per afinar-lo bé, a més d'una criança de 9 mesos amb fustes franceses i americanes, reposa en ampolla almenys un parell d'anys abans de sortir al carrer.

I el més sorprenent és que, malgrat aquest cupatge impossible, és un vi que ha guanyat medalles i guardons a tort i a dret, tot i que roman desconegut a casa nostra.  Per això creiem que val molt la pena poder tastar-lo.

Tio Pepe en rama 2014
Vi de tirada molt limitada. Es tracta d’una selecció de les millors botes de tota la solera reservada de Tio Pepe Constancia i Tio Pepe Rebollo.  La criança d’aquesta selecció de botes és de 5 anys com a mínim, i el vi roman sempre sota la capa de llevats que a Cádiz anomenen “flor”.  En resum, el millor fino de Tio Pepe, que ja és dir molt ..
Viña AB.
Aquest amontillado és la culminació del procés del.laboració i d'envelliment del fino. Es fa amb el millor most, el de primera premsada, i fa la criança sota la capa de llevats "Flor". Quan aquesta capa de llevats es comença a esgotar, es passa a les soleres de Vinya AB on continua la seva criança, aquest cop oxidativa o en contacte amb l'aire, fins a arribar als 8 anys de criança.
Dia:     Dijous, 15 de maig
Hora:   de 19:00  a  21:00
Lloc:    l'Orangette - Reus