10 de juliol del 2008

Vilas del Turbón

L’aigua Vilas del Turbón és una de les que més ens agraden. Es una aigua que ve de la muntanya El Turbón, al nord-oest de la província d'Osca, entre les valls de l’Esfera i l'Isabena, a una altura de 1.975 metres sobre el nivell del mar.
Aquesta aigua és d'origen profund, emergeix en un brollador i s'envasa sense tenir contacte amb l'aire. Un perímetre de protecció mineral evita qualsevol influència per aigües o agents externs de la superfície, de manera que manté i garanteix tota la seva puresa.
Aigua mineral amb certificació Koscher
El dia 3 de març de 2008 Vilas del Turbón va obtenir la certificació Kosher pel rabinat de la Comunitat Israelita de Barcelona. Aquesta certificació està subjecta a un procés molt exigent que no permet l'ús d'additius químics i obliga a la maquinària utilitzada en la planta d'embotellament a ser d’ús exclusiu.Analítica
L’aigua te una temperatura constant en punt d'emergència de 9ºC. La seva composició química és la següent (mg/l):

· Residu Sec 138
· Bicarbonat (CO3H) 152
· Clorurs (C.l) 0,4
· Sulfats (SO4) 3,9
· Calci (Ca) 50,3
· Magnesi (Mg) 1,1
· Sodi (Na) 0,6
· Sílice (SiO2) 3,9

Entre les moltes virtuts d’aquesta aigua, a banda de ser una de les aigües gourmet més apreciades, és ser una de les millors per maridar amb vins degut al seu baix contingut en sodi.
Es una habitual de les cartes d’aigües dels millors restaurants, inclòs El Bulli. Com a nota curiosa dir que va ser declarada “Agua Minero-Medicinal” al BOE nº 120 de 1.958.

Visita la pàgina principal del Blog