16 de juliol de 2008

La Fuina 2004 DO Priorat

Què es la fuina?

La Fuïna (Fouine en francès, Marten en inglès, Garduña en castellà i també Fagina en català) és un petit mamífer de la família dels mustèlids (Martes Foina), que pesa entre 850 i 1700 grams i fa mig metre amb una llarga cua que gairebé dobla la llargada del seu cos. La Fuïna és també un vi negre amb 12 mesos de criança en bota de roure francès de torrat mitjà. És un vi de finca que expressa amb força la mineralitzat del sol impreses i transmeses a les diferents varietats del raïm. El nom del vi La Fuïna es el topònim d’una de les parcel·les del municipi de El Molar. El creador de La Fuïna, el Celler dels Pins Vers es troba ubicat al municipi de El Molar (Priorat) i fou fundat l’any 2002 per 5 persones molt vinculades al món del vi del Priorat, quatre dels socis amb vincles familiars que es dediquen al sector de la viticultura i una enòloga, la Montse Nadal, professora de Viticultura i Enòloga en la regió des de 1998. Composició Varietal
- Cabernet sauvignon: 45 %
- Garnatxa tinta: 35 %
- Carinyena (samsó): 20 %

Les varietats Carinyena i Garnatxa Negra creixen en terrenys pedregosos de llicorella, el Cabernet Sauvignon es conrea en terres barreja de llicorella i terrenys francs. Els ceps de Carinyena tenen més de 50 anys, mentre que els de garnatxa i Cabernet tenen entre 10 a 25 anys. Nota de tast
Color cirera picota intens. En nas surten els aromes fruiters que recorden a mores i "cassis", que van deixant pas a elegants notes d'espècies com el clau, canyella o cacau. Al remenar la copa, surten aromes suaus de fruits secs, cacau i notes balsàmiques que recorden al mentol.
En boca, el vi presenta una poderosa estructura, amb cos i tanins persistents que envolten tota la cavitat bucal deixant un record golós i fresc. Per via retro-nassal tornen les notes afruitades, especiades, i més discretament balsàmiques