

La destil•leria Laphroaig conrea encara una bona part del seu ordi. Utilitza alambins de petita talla, 3 “wash stills” en forma de ceba i 4 “spirit stills” de forma cònica.

Sobre fons de torba grassa i de notes afruitades (fruites exòtiques i fruites vermelles) aquest whisky descobreix, segons les versions i els diferents envelliments, una paleta aromàtica que va de la granadina a la regalèssia i del iode al peix fumat.


Un gran clàssic de l'illa d'Islay per a aficionats de whiskys torbats i iodats.
De color vell or amb reflexos verdosos, l’aroma és marcat per la torba, les fruites vermelles, la regalèssia i les notes mentolades. Dins la boca confirma els aromes del nas però és bastant lleuger amb un final que acaba suaument però amb persistència salina i retrogust fumat.

LAPHROAIG 15 ans 43%
Criança: Quinze anys seguint el tradicional sistema "dunnage", segons el qual es posen les bótes en files de dos o tres alçades separades per taulons de fusta. Això permet que la brisa marina penetri a les bótes "dorments". Només s’empren botes de roure americà que han estat utilitzades una sola vegada per envellir Bourbon. D'aquesta manera s'extreuen tots els beneficis de la fusta.

Boca: lleugerament oliosa, descobreix elegants notes de vainilla i de caramel a la mantega salada. Ofereix notes marcades de fum de torba calenta i de roure que entusiasmen, amb lleuger rerafons dolç, reminiscències de nou moscada fresca i ametlles torrades. Lleugerament salat. Poc a poc es revela cendrós i fumat (sutge, foc de xemeneia).
Final: d'una gran complexitat, evoluciona amb plenitud sobre l'ordi fumat torrat, les fruites confitades (pera) i les fruites exòtiques (mango, guaiaba), sobre fons de notes herbàcies (palla tallada).

A l’Orangette recomanem el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, suggerim la següent lectura: www.efrd.org