14 d’abril del 2009

Venus, Dido i Partida Bellvisos

Venus "La Universal"
Sara Pérez i René Barbier Jr. son els fundadors i propietàris del celler "La Universal". Fa uns anys que van escollir uns terrenys que pertanyen a la DO Montsant, tot i que les seves primeres experiències com a viticultors els vinculen a la DO Priorat i al cellers Mas Martinet i Clos Mogador propietat dels seus pares, en Josep Lluís Pérez i en René Barbier senior, figures reconegudes aquí i arreu del mon per la seva tasca com a vinicultors i el seus treballs com a impulsors de la DO Priorat.La parella ha volgut trobar en les 4 ha. de vinyes pròpies el mitjà ideal per donar als seus vins l’elegància i frescor de la Carinyena. Els terrenys de sauló poc fèrtils, una mica àcids i de textura arenosa han permès que els seus dos vins, Dido i Venus, hagin tingut èxit des del moment de la seva primera collita.Dido sorprèn per la seva forta aroma, la seva gran expressió afruitada, la seva riquesa de matisos i l’elegant pas per boca. Venus no es queden enrere, i ja en el seu primer llançament al 1999 va deixar ben clar que el syrah i la Carinyena es fonien harmoniosament amb un bon grapat de matisos minerals donant un toc únic a aquest magnífic vi.

La Universal té un compromís des del moment de la seva creació: el respecte al medi ambient actuant amb una viticultura equilibrada, sense pesticides ni herbicides. Un compromís amb la recuperació dels sòls i un tracte respectuós al raïm i el vi, que és l'autèntica expressió final del projecte.Tant les vinyes pròpies com les dels viticultors que participen en el projecte de La Universal, son treballades i tractades orgànicament. La posterior fermentació es realitza amb llevats no seleccionats a fi de contribuir a potenciar les varietats estructurals i aromàtiques del vi i el respecte a l'expressió de la terra.Venus

Productor: celler "La Universal"
D.O. Montsant
Varietats: Syrah y Carinyena
Criança: Envellit durant 18 mesos en botes de roure francès.
Edat de les vinyes: 10-70 anys
Tipus de sol: Pissarra, argila i matèria calcària
Altitud: 350-400 m per sobre el nivell del mar
Rendiment Mitjana dels: 20 hl / ha
Primer any de producció: 1999
Notes: Tota la vinya està conreada orgànicament.Color vermell picota brillant i intens, amb ribet violaci i de llàgrima fina. Elegant i delicat aroma de fruites confitades negres i vermelles, barrejades amb notes balsàmiques i especiades, al qual s'afegeix un toc de xocolata. En boca té diversos és elegant, delicat, suau i fresc, molt afruitat, i molt ben equilibrat amb una expressió tànica molt fina que s'integra a la perfecció amb el pas en boca fluid i amb un final llarg i mineral.Dido
Productor: celler "La Universal"
DO Montsant
Varietat: Garnatxa, Merlot, Cabernet Sauvignon
Altitut: 350-400 m snm
Exposició: l'est i sud-est
Rendiment: 32 hl / ha
Fermentació Mètode: Després de la selecció a mà, es produeix la fermentació en bótes de 500 L obert a 29-32 º C, fusta i formigó tancs cisterna. La maceració dura uns 7.-15. dies.
Criança: Envellit durant 18 mesos en botes de roure francès.
Primer any de producció: 2001

Color Cirera Picota. Aroma de fruita madura amb notes florals i minerals. Intensitat aromàtica molt bona. Fruita vermella madura amb una mica de làctics amb algun aroma de dolços. Llàgrima densa i de color fort. Entrada en boca poderosa i amb moltíssima elegància. Els tanins ben integrats el fan suau i agradable. Té un final llarg i persistent.

Partida Bellvisos

Partida Bellvisos és l'última creació d'en René Barbier. El seu pare va arribar al Priorat fa una vintena d’anys i és el propietari del celler Clos Mogador. Juntament amb en Josep Lluís Pérez, Carles Pastrana i Dafne Glorian formen part de la primera generació de viticultors que han aconseguit que la DO Priorat sigui referència mundial en el mon del vi.Les vinyes de Carinyena i Garnatxa Peluda d’on surt el Partida Bellvisos tenen una seixantena d’anys, molt poca producció i han estat lliures de malalties. Creixen en un terreny molt inclinat i s’han de treballar amb una mula. Tot i que van estar abandonades durant una trentena d’anys el fet de que no hagin patit malalties permet que siguin conreades orgànicament. Es fan servir llevats autòctons per la fermentació i es deixa en criança amb botes de fusta de 300 litres durant uns 18 mesos. Un cop embotellat, el vi reposa durant un parell d’anys al celler, per tal que es pugui arrodonir i expressar tot el seu potencial.Productor: Sara i René Viticultors S.L.
DO Priorat
Varietat: Carinyena, Garnatxa Peluda
Vinya: Partida Bellvisos de Gratallops
Edat de les vinyes: + de 60 anys
Terreny: amb fortes pendent de licorella (pissarra)
Altitud: 400 metres
Exposició: Nord
Rendiment Mitjana: 5 hl / ha
Mètode de fermentació: maceració durant 32 dies, a 27/31 º C,
Envelliment: 18 mesos en bótes de roure francès
Producció: 1.000 ampolles aprox.
Vinicultor: René Barbier. Visita la pàgina principal del Blog