15 de juny del 2009

Jornada de Tast: Celler GRAMONA vins i caves

El dissabte dia 20 de juny, hem tingut un tast multi-producte d’un dels cellers més prestigiosos de la DO Penedès: Cellers GRAMONAProductes : Cava Gramona Imperial , Vi de Gel Gewürztraminer , Gramona Gessamí

Cava Gramona Imperial
La finor i elegància d'aquest gran reserva d'anyada, l'han convertit en un clàssic entre els seus consumidors. Aquest Gran Reserva, fet amb les varietats de Xarel·lo, Macabeu i Chardonnay, té un període de criança en cava entre 3 i 4 anys.• Nas: Subtil perfum de poma, de galetes, d'espècies, de flors i una suggerent brisa marina, del seu íntim contacte amb el llevat apareixen aromes a fruits madurs amb fons torrats i fruits secs.
• Boca: El seu tacte cruixent i tònic a la vegada juntament amb un prolongat equilibri entre acidesa i suavitat, el converteixen en un mar de possibilitats per descobrir plats.

Maridatge i servei: Cava molt versàtil que es pot prendre durant tot el menjar fins a les postres.

Últims premis:
• Guía de Vinos Gourmets 2009 9 punts. Millor Cava de la Guia
• Concurs Mundial de Brussel·les 2008 Gran Medalla d'Or
• Concurs Internacional de Sevilla 2008 Medalla d'Or

Vi de Gel Gewürztraminer
Pensant en els Eiswein (vins de gel), que són obtinguts per congelació del raïm a la vinya, el Celler Gramona es va proposar aconseguir un vi de característiques semblants.

La forma natural de concentrar el most després d'una verema tardana, era mitjançant la seva congelació parcial, que suposa un absolut control enològic del procés. Així s'obtenen vins molt concentrats, afruitats, dolços i àcids al mateix temps, i amb molt bona capacitat de criança i d’evolució en ampolla.

El maridatge d'aquest vi variarà segons en quin moment de la seva evolució s'estigui obrint l'ampolla.Encara jove: Pot ser perfectament un vi de mitja tarda, o un molt bon vi de postres, per acompanyar a macedònies, tòfones o pralinés de xocolata.
Amb la complexitat de la criança: vi de formatges forts, de foie natural, ostres o "zamburiñas" ... Plats cuinats, quant evolucioni, més complexos com més anys sapiguem aguantar a l'ampolla, que no és altre el propòsit del seu vidre fosc i gruixut.

• Nas: Notes cítriques i fruits exòtics, litxis, nespra, albercoc.
• Boca: Sedós, untuós, glicèric amb gran pes de fruita.

Últims premis:
• La Guia d'Or de Els Vins d'Espanya 2009 Medalla de Plata
• Guía de Vinos Gourmets 2009 8 punts. Quadre d'Honor Gramona

Gramona Gessamí
Aquest vi s’elabora amb veremes realitzades segons el moment de maduresa de cada varietat: primer el Muscat de Fontignan, després el Gewürztraminer, seguit del Muscat d’Alexandria i, per últim, el Sauvignon Blanc. Es vinifiquen les varietats per separat i es realitzen maceracions per una màxima extracció aromàtica seguit d'un suau premsat, obtenint només la flor, és a dir un 40% d'extracció. Nas: Explosió aromàtica. Ens recorda l'aire pur, rames de flors blanques (Roses i Gessamí), Albercoc, boscos ... tot recobert d'una atmosfera melosa i plena de frescor, amb un tímid resplendor mineral i un envoltant record a infusions i una brisa cítrica
Boca: Ens envolta el seu aire melós, la seva frescor i la seva acidesa, tacte suau, untuós i flexible alhora. Llarg i untuós post-gust amb el record de les flors blanques i pell de cítrics.

Maridatge i servei:
Aperitius, peixos grassos, formatges i foie entre d'altres. La temperatura de servei hauria de ser entre 8 º i 10 º. El podem trobar perfecte bevent-lo en la seva joventut on ressalta primordialment el Muscat. Tanmateix aguanta perfectament 1 o 2 anys en ampolla.

Últims premis:
• Stephen Tanzer's Internacional Wine Cellar: 90 points
• Guía Peñín 2007: 85/100

Més informació i detalls dels productes els trobareu fent “click” a: http://www.gramona.com/
l’Orangette recolza el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura : http://www.efrd.org/
Visita la pàgina principal del Blog