20 de juny del 2009

Tast-Maridatge de Galetes de Ceps i Vermut Negre de Falset

El dissabte 27 de Juny hem pogut gaudir d'un maridatge i degustació doble.

Amfitrions: Casabella Natura - Cooperativa Falset Marçà

Per una banda degustació dels productes de Casabella Natura. La Rosa i la Ma. Angels Casabella ens van acompanyar tot el matí i ens van oferir el tast de les seves delicioses Galetes de Ceps en versió natural i salades, i les seves Melmelades i Chutneys a base de ceps. Una experiència força agradable.

Per l’altra banda hem presentat en societat el Vermut Negre Reserva de la Cooperativa Falset Marçà. En resum: un maridatge perfecte ..... !!!!

Dels productes de Casabella Natura us en fem cinc cèntims aquí mateix:

CONFITURA DE CEPS I CEBA:

Ingredients: ceps del país, sucre, cebes de Figueres, i llimona.

PER APERITIU: Untem una torradeta amb mantega, la confitura de ceps i ceba i guarnim amb una anxova. Agafem una torradeta, una mica se salmó fumat, i una culleradeta de confitura de ceps i ceba.

AMB AMANIDA: Fem una vinagreta (dues parts d’oli d’oliva per una de vinagre), un polsim de sal i afegim la confitura de ceps i ceba, remenem que quedi tot ben lligat, i... cap a l’amanida.

AMB PASTA: Coure la pasta al punt (raviolis, spaguetti. . ) i la reservem. En una paella escalfem la confitura de ceps i ceba amb una mica de mantega i crema de llet. Salpebrem al gust i ho afegim a la pasta. Perquè quedi més gustós, abans d’afegir la crema de llet, podem reduir la confitura amb una mica de vi blanc.

AMB CARNS: Saltegem unes llamineres de porc amb una mica d’oli, les flamegem i les deixem coure uns 20minuts. Les tallem a rodanxes i les posem en un plat, les acompanyarem amb la confitura escalfada al microones o al bany Maria.

AMB POSTRES: Agafem un dau de formatge fresc i per sobre la confitura, podem acabar de guarnir el plat amb una GALETA DE CEP.

CHUTNEY DE SHIITAKE I POMA

Ingredients: (agredolç) : shiitake (bolet de cultiu d’origen asiàtic, té moltes propietats medicinals: és enfortidor del sistema immunològic, antioxidant, bo per la hipertensió i el colesterol, molt baix en calories, té moltes vitamines i minerals), poma, ceba de Figueres, pebrot vermell i verd, pela de taronja i llimona escaldades, sucre, vinagre de poma, pebre rosa i sal.

A aquesta essència se li afegeix el vi de garnatxa negra, vi que ha estat vinificat en contacte amb les pells, per obtenir més aromes i un color més fosc. Se li aporta el toc de dolçor desitjat i envelleix un mínim de dos anys en tines de fusta que tenen 90 anys d'antiguitat fins a obtenir les aromes desitjats i el color característic.
Visita la pàgina principal del Blog
El tubercle és molt semblant de forma al gingebre. Té moltes qualitats nutricionals, hidrats de carboni, sucres fàcilment assimilables pels diabètics, diürètica, amb molts minerals com el Ferro, Potassi, Fòsfor, i vitamina C. Les nyàmeres de la nostre vinagreta són de cultiu propi, sense adobs ni pesticides.

La vinagreta també porta oli d’oliva gust suau, salsa de soja, vinagre de poma, i caiena, que li dona un toc picant.

PER PICAR: Posem làmines de nyàmera en un plat, una mica de sal d’escates per damunt, i acompanyem amb un bon vermut

AMB AMANIDA: Posem les làmines de nyàmera que vulguem en una amanida, sacsejar el pot, i abocar per sobre l’amanida.

AMB TOMÀQUETS: Tallem un tomàquet d’amanir a rodanxes primes, a sobre hi posem les nyàmeres, sacsejar el pot i amanir, si volem podem afegir una mica de sal d’escates.

AMB VERDURES: Bullir un assortit de verdures, servir en un plat amb les nyàmeres, tot això amanit amb la vinagreta (abans sacsejar el pot) .

MELMELADA DE FRUITS DEL BOSC

Ingredients : mores, grosella, aranyons, maduixes, poma, sucre i suc de llimona. L’únic secret d’aquesta melmelada es que està feta poc a poc, remenant la cassola sense presses. PER PICAR: Amb una terrina foie. Amb torradetes untades amb foie i a sobre el chutney.

AMB ÀNEC: Tallem un fetge d’ànec a talls d’un centímetre, el saltegem i el posem al plat acompanyat del chutney escalfat al microones. Fem un magret d’ànec marcat per banda i banda, el tallem i per sobre i posem una mica de foie, decorem amb el chutney.

AMB CARN: Fem un llom a la sal (agafem un llom de porc i el cobrim amb sal gruixuda prèviament humitejada amb aigua i el posem al forn, quan la sal queda dura ja el tenim cuit), el tallem a talls ben prims hi posem el chutney i emboliquem com si fos un caneló, perquè s’aguanti embolicat fem servir escuradents.

AMB PEIX: Fem una orada a la sal (el mateix procediment que el llom), i servim acompanyada del chutney escalfat al microones.

VINAGRETA DE NYÀMERES


Ingredients: Nyàmeres (en castellà Tupinambo, en francès Tupinambour, en anglès Jerusalem Artichoke, artichoke és amb anglès carxofa, es diuen així perquè el gust de la nyàmera recorda molt al de la carxofa), segons les zones de Catalunya també l’anomenen patarota, pataca. . És un tubercle que fa una planta molt alta amb unes flors grogues semblants als gira-sols, de fet són de la mateixa família.

VINAGRETA DE BOLETS VARIATS

Ingredients: tots els bolets d’aquesta vinagreta són de cultiu i d’origen asiàtic: el shiitak (lentinula edodes), la vulvaria (volvariella volvácea), i el nameco (Pholiota Nameko), també porta aigua, vinagre de poma, farigola, llorer, all, pebre i pebre vermell dolç.

GALETES DE CEP

Ingredients: farina de blat (gluten), ceps, llet, mantega, sucre i llevat. Per picar a qualsevol hora, per a guarnir plats (amanides, rissotto…), untades amb foie!!
SALADETES DE CEP

mateixa base que les galetes de cep però afegint-hi sal.
NOTA: Tots els productes de Casabella Natura estan el.laborats de manera totalment artesana i natural, no contenen conservants ni colorants artificials.
Vermut Negre Reserva de Falset, edició limitada.
El Vermut Falset porta gairebé 100 anys sent l'aperitiu per excel·lència en aquesta zona, s'elabora utilitzant una fórmula de principis de segle passat (1919), en la qual s'empren 120 plantes diferents que han estat macerant durant més d'un any en bocois de roure.