21 de maig del 2016

TAST DE VINS DEL CELLER VINYES D'EN GABRIEL, DARMÓS (D.O. MONTSANT)

UN TAST DELS QUE MARQUEN LA DIFERÈNCIA

 Dirigit per en Josep Mª Anguera, propietari i quarta generació d'aquest celler, hem tastat una gran part dels vins per ells produits de forma ecològica,

  


La gama dels anomenats "Heravi" ha pres protagonisme, per ordre de color i criança, per lo que la obertura ha estat amb l'Heraví Rosé, de garnatxa i syrah, on gracies al treball amb líes hem trobat la frescura i la untositat necessàries per a que aquest sigui un vi alhora desenfadat, fresc i gastronòmic.
Seguidament, l'Heraví 2015 ha sorprés per ser un jove llaminer, on els aports de la garnatxa el samsó i el syrah i conferèixen un gran volum de fruita vermella i hi seguim trobant la frescor i un bon arrodoniment
 Un altre història son l'Heraví Selecció i l'Heraví Criança, el primer, de Carinyena i Sirah, amb una criança de 7 mesos en barriques usades, amb un intens aroma de fruita madura i el segón, de Garnatxa i Carinyena de vinyes velles, amb clar predomini de fruites silvestres i finura aportada per la naturalesa del terrer, pedra de guix. Ambdòs son vins càlids, estructurats i de final llarg.




Sedositat sería la paraula que mes bé definiría el cinqué dels vins tastats, el "Cuvilà", 100% Garnatxa amb 12 mesos de criança en botes i un posterior pas de 3 mesos per tines troncocòniques de formigó, un vi on l'equilibri d'estructura, calidesa i elegància ens tornen a transmetre la cura que el raïm te en tot el procés des de la vinya fins al celler. Un vi per gastronomía de qualitat i seriós, molt positivament aclamat per tots els assistents de l'event.  



 Com a colofó final, en Josep Mª ens va obsequiar a tots amb una gran sorpresa: el Mans de Samsó 2013, vaixell insígnia del celler. Un Carinyena 100% de vinyes centenàries de Darmós, només 700 litres per any d'aquesta obra d'artesanía on des de la recolecció i tría a mà de cada grà de raim fins al pas per demi-nuit, fan que tant la terra com el producte s'expressin de la forma mes plena que es pugui imaginar, i el resultat es un vi d'extrema calidesa i finura, amb aromes de fruites vermelles i silvestres i amb  un paladar infinitament rodó, amb estructura sólida, elegància i intensitat, on hi acabarem trobant fruita madura, regaléssia i estructura tànica en perfecta armonía. Un regal per als sentits.