13 de maig del 2016

TAST DE VINS DEL CELLER VARIETAL 500, ELPLÀ DE MANLLEU (D.O.PENEDÈS)

 Segona visita d'aquest Celler a l'Orangette


  En aquesta nova ocasió, quatre han estat els productes d'aquest celler que te la ecología i la sostenibilitat com a filosofía de treball, i aixó, es clar es reflexa en el caràcter dels vins que d'aquelles vinyes d'alçada en resulten. 

 En primer lloc hem tastat l'escumòs "Niu d'Estel" relectura de l'anterior "Escumòs de +500". Fet 100% de garnatxa blanca i amb 36 mesos de criança, ofereix aromes florals i de fruita blanca, i en boca la seva acidesa li confereix frescura i final llarg, tot aixó amb una bombolla molt ben integrada.



Després hem passat als vins blancs, començant per el "Nou de +500" elaborat amb la varietat Montònega, clon de la parellada, presenta la novetat respecte de l'anterior anyada que te una part fermentada en bota, lo que li confereix un bon equilibri amb el seu eminent caràcter cítric, convertint-lo en un ví ideal per a maridar amb arrossos mariners, peix blau a la planxa, etc.




La novetat d'aquest any es el vi blanc "Sot del Cel", un monovarietal de Sauvignon Blanc, varietat que s'adapta perfectament al'alçada de les vinyes del Pla de Manlleu, i que ens ha donat aromes florals i sobretot tropicals amb algún toc mediterrani de fonolls i romanís, i en boca resulta àgil i fresc amb predomini de fruita blanca, especialment poma, i tocs tropicals de pinya.  


Ja per acabar, el vi negre "Cau del Roig" que relleva al ja conegut "Roig de +500" i amb les seves mateixes varietats, Garnatxa Negra i Merlot, resulta un vi de caràcter vellutat gràcies a la seva maceració pelicular i als 4 mesos d'afinament en àmfores d'argila. Un vi ple en boca, arrodonit i amb intensos matisos de fruita madura.


En definitiva un altre distès tast a l'Orangette on la familiaritat i el "bon rotllo" varen confluïr per al gaudiment de tota la concurrència.
No us en perdeu el proper!!