19 de desembre del 2016

TAST DELS CAVES LLOPART

UN ALTRE COP HEM PORTAT A L'ORANGETTE UN DELS GRANS NOMS DE LA D.O. CAVA



 ... I ho hem fet igual que l'any passat, a prop de les festes de Nadal, i així anem fent boca

 
 Les caves Llopart son originàries del 1887, amb un reimpuls a la década dels anys 50 que els va col.locar com a precursors i referents del producte de qualitat i de excel.lència en el món dels vins i escumosos.



 Al nostre tast hem obert primer el Llopart Brut Rosé, ideal per a començar donat el seu caràcter polivalent i fresc i desenfadat, que el fa ideal tant per l'aperitiu tant com per acompanyar un dinar sense masses complicacions. Es un cava rosat fet amb les varietats Monastrell, Garnatxa i Pinot Noir i te una criança mínima de 18 mesos en ampolla.


  Mentres, en Marc Ventura, comercial i representant del Celler, ens ha anat explicant la extensa història d'aquestes caves situades al terme de Subirats, i després hem passat al segón dels caves: el Llopart Brut Nature Reserva, el vaixell insígnia de la casa, ja que representa la meitat de la producció de caves del Celler; es tracta d'un cava fet amb les varietats clàssiques Macabeu, Xarel.lo, Parellada i amb Chardonnay, que li dona un caràcter mes afruitat, i que els seus 26 mesos de criança li aporten un empac especial i seriós.



  Ja amb la boca mes preparada, hem passat al tercer cava: el Leopardi, el.laborat amb les mateixes varietats que l'anterior pero amb una criança de 48 mesos, Un cava amb caràcter eminentment gastronòmic i d'una seriositat i elegància mes que contrastades.


  I per acabar el Tast aquí us estic presentant l'últim dels caves tastats: L'Original 1887 Gran Reserva Brut Nature, que està elaborat amb la metodología tradicional i amb vinyes velles de les varietats Montònega (Parellada d'alçada) Xarel.lo i Macabeu i amb una criança mínima de 60 mesos. Sorprén la gran integració del carbónic, que només apareix en boca i destaca el seu caràcter vinòs i axampanyat.


  Finalment i com a colofó final d'un tast extraordinari, els assistents váren poder fruïr d'un frugal pica-pica que ens va donar una excusa formidable per obrir alguna ampolla que altre i acabar la festa en condicions.

   Moltes gràcies a tots els assistents!!