9 de juny del 2008

Ginebra Brecon

Si la destil·leria Penderyn fa un Whisky molt apreciat pels coneixedors (en parlarem en un altre moment), avui us presentem un altre producte estrella de la destil·leria Penderyn.

La Brecon Gin “Special Reserve”, surt de la Destil·leria de Penderyn en el País de Gal·les (lloc on va néixer en Tom Jones, entre d’altres persones) situada dins la reserva natural de Brecon Beacons National Park.

La Brecon es una ginebra feta al 100% amb d'herbes aromàtiques procedents de tot el món. Com la majoría de ginebres, la base del destil·lat es l’ordi i després s’amaneix amb 10 espècies diferents d'herbes selectes: Welsh Spirit, Baies de Ginebrer, Pell de Taronja, Canyella en brut, Arrel de Regalèssia, Arrel d’Angèlica, Lliri de Florència, Llavors de Cilantre, Pell de Llimona i Nou moscada.
Tot plegat és barreja amb l'aigua que corre pel parc natural de Brecon Beacons. Amb cinc destil•lacions, aquesta ginebra llueix neta, clara i d'aspecte molt pur. En l'ampolla apareixen els dibuixos de totes les herbes destil•lades per la seva l'elaboració.

Es aconsellable si anem a prendre aquesta ginebra combinada amb tònica, posar-la unes hores abans dins la nevera, a uns 5º aproximadament. D'aquesta forma, l'impacte amb el gel serà més lleu i no aigualirà ràpidament el nostre combinat.
La claredat i puresa d'aquesta ginebra es nota al mirar l’ampolla a contrallum. La llista de les herbes usades, defineixen una nova categoria dins del mon dels amants de la ginebra. Personalment em decanto per prendre-la combinada, especialment en forma de Gin Tònic i així és com també m'ho han confirmat bons professionals del sector de la restauració, que diuen que és la millor formula per a gaudir d'aquesta ginebra.
Impressionant si a més en la barreja utilitzem la tònica Fever Tree.

INGREDIENTS:
-Baies de Ginebrer.
-Pell de Taronja.
-Branquetes de Canyella.
-Arrel de regalèssia.
-Arrel d’Angèlica.
-Nou moscada.
-Llavors de Coriandre.
-Pell de llimona.
-Lliri de Florència.
-Welsh Spirit
l’Orangette recomana el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, suggerim la següent lectura: www.efrd.org