18 de juny del 2008

Ginebra Citadelle

Un petit comentari d’un producte molt valorat pels nostres clients entusiastes dels bons Gin-Tònic, i que ja fa temps que forma part del nostre “fons d’armari” de ginebres de qualitat.

La ginebra CITADELLE reprèn la fórmula i mètode de destil·lació de la ginebra més antiga de França, elaborada en 1771 en la destil·leria Citadelle en Dunkerque, primer port europeu d'entrada de les espècies fines portades d'orient. Avui, aquesta mateixa ginebra s'ha tornat a fabricar seguint la recepta original, de manera limitada i completament artesana, en un alambí tradicional de coure.
El procés comprèn una primera triple destil·lació de la qual s'obté un alcohol neutre molt pur al que se li incorporen 19 espècies diferents, que no es deixen macerar perquè mantinguin tot la seva frescor, procedint a una quarta i definitiva destil·lació final de la qual s'aprofita només la part central de la destil·lació.
Les 19 espècies que s'utilitzen en la destil·lació són les següents: De França, Ginebrer, amb intenses aromes de pi, i delicada arrel de violeta; del Marroc, penetrant coriandre; d'Espanya, ametlles dolces i amargues, i fresca pell de llimona; saborosa pell de taronja de Mèxic; de Saxònia, a Alemanya, angèlica amb notes mentolades, l'escàs i valuós cardamom de la Índia;
casia d’Indoxina i canyella de Sri Lanka; complexa regalèssia de Xina; intensos pebres o grans del paradís portades de l'Est d'Àfrica; sajolida i anís de França; fragants nou moscada de la Índia, fonoll del Mediterrani i arrel de lliri d'Itàlia, especialment benvolgut, aquest últim, per les seves propietats digestives i per fixar la barreja d'aromes en la ginebra.Nota de Tast: Ginebra d'alta gamma molt delicada amb nas molt perfumat en la qual destaca el ginebrer i la llimona, boca neta, suau i elegant amb notes complexes i especiades. Final fresc, herbaci, especiat, net i llarg.

La Millor Ginebra del Món segons Wine Enthusiast, puntuada amb 96/100 en “Top 50 Spirits of 2005” de la revista Wine Enthusiast: CLASSIC / Highest Recommendation.

Wine Enthusiast, amb més de 500.000 lectors, aquesta publicació es considera una de les més respectada i prestigiosa del món en el camp del vi i dels destil·lats.

També destaca la Doble Medalla d'Or en la International Wine and Spirit Competition deLondres en 2004, i l'esment de Highly Recommended del Beberage Testing Institute de Chicago.

A l’Orangette recomanem el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, suggerim la següent lectura: www.efrd.org

Per saber-ne més: http://www.citadellegin.com/

Visita la pàgina principal del Blog