6 de juny del 2008

Whisky Bruichladdich 18 anys

Un dels millors whisky que tenim a la venda es un dels que ens agrada dir que ja té la majoria d'edat (18 y.o.) i que pertany a la gamma de la destil·leria Bruichladdich.
Bruichladdich, fundada el 1881, va ser l'última destil·leria construïda a l’Islay.

Està situada davant de Bowmore i el seu nom significa en gaèlic "vora de la costa". És la destil·leria més occidental de tot Escòcia. La destil·lació s'efectua en alambins de coll llarg, la qual cosa dóna aiguardents més lleugers que els altres Islay. L'any 2001 es va renovar tota la planta però es va mantenir la maquinària original després de ser totalment restaurada.

Per elaborar el whisky Bruichladdich no s'utilitza ni un sol ordinador, realitzant-se un procés totalment artesanal que unit a les següents característiques li confereixen el seu caràcter particular:

- La frescor de l'Atlàntic destil·lat, madurat i embotellat a l'illa d'origen.
- S'utilitza Aigua d'Islay per reduir el whisky a la seva graduació ideal de 46%
- 100% color natural, sense caramel per endolcir-lo o enfosquir-lo de forma artificial.
- No es realitza filtrat en fred, la qual cosa pot donar-li una aparença més tèrbola en prendre's fred o barrejar-lo amb aigua, però en contrapartida reté més aromes i olis.

Bruichladdich 18 Y.O.

Madurat durant 18 anys en botes de Bourbon i després afinat en botes del prestigiós vi dolç de Pinot Noir, Willi Opitz Zweigel Trochen Beeren. La influència del vi s'evidencia en un paladar increïblement afruitat, complex i sofisticat.
- la sensació de boca molt rica i untuosa.
- L'únic Malta embotellat a l'Islay que utilitza l'aigua de la mateixa zona de l'Islay
- Sense filtració fredament.
- Sense colorants
- Botes seleccionades pel mestre destil·lador Jim McEwan

Tast: Notes de caramel, vainilla i fruites cítriques confitades. Sensacional retrogust, molt llarg, suau i persistent.

l’Orangette recomana el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, suggerim la següent lectura: www.efrd.org

Per saber-ne més cliqueu aquí

¡Visita la pàgina principal del Blog!