28 de juliol del 2008

Fever Tree - la tònica

Qui prova un Gin-Tònic amb la seva ginebra habitual i amb tònica Fever-Tree, difícilment farà servir en el futur una altra tònica. La combinació de bombolla suau i escassa amb el gust de la quinina natural i un baix nivell de sucre, fan que s’hagi de tornar a definir el concepte de molts combinats amb tònica. El poder curatiu del Fever-Tree o l'arbre de la Febre no es va fer mundialment conegut fins a al voltant de 1820, quan els soldats de l'exèrcit indi, en un intent per prevenir la malària, van barrejar la quinina (extracte de l’escorça de l’arbre de la Febre) amb sucre i aigua, creant la primera Indian Tonic Water. El sabor era molt amarg, i ho van fer més agradable al paladar afegint-li una mica de ginebra a la mescla. Diuen que així va néixer el primer Gin-Tonic, que molt aviat es transformaria en la beguda genuïna de l'Imperi britànic. Però el Gin-Tonic del Raj (l'administració colonial britànica de l'Índia) va ser abans una necessitat que un plaer. El colonialisme va provocar un increment espectacular de la demanda de quinina, i l'East India Company era incapaç de proveir les necessitats i la demanda generada. La solució va ser intentar conrear l'arbre a les colònies. Es va provar amb llavors equatorianes, però l'arbre resultant era molt pobre en quinina. Els holandesos van tenir més sort amb les llavors peruanes, fins i tot vuit vegades més riques en aquesta substància, obtenint el monopoli del mercat. ORIGEN CENTENARI
Els de Fever-Tree han tornat als orígens d'aquest arbre descobrint l'última plantació que queda de totes les que van florir a partir d'aquestes llavors peruanes. Situada en una zona fronterera entre El Congo i Rwanda, la plantació d’arbres de la Febre ha aconseguit prosperar i continua produint una de les millors quinines naturals del món, seguint exhaustivament els mètodes de cultiu tradicionals. D'aquesta manera, Fever-Tree ha pogut retrocedir en el temps i tornar a l'elaboració artesana i genuïna de la tònica, segons els criteris que la van veure néixer fa més de tres segles. Amb la mescla exclusiva de sabors botànics subtils i naturals, aigua i quinina de la millor qualitat, el resultat és una tònica deliciosa, natural i amb un gust i una aroma molt refrescants.

Els ingredients d'aquesta personal beguda inclouen quinina natural, sucre de canya, àcid cítric, aigua i sabors naturals.Des que la tònica Fever-Tree es distribueix a casa nostra, ja no existeix excusa per barrejar amb tòniques d'escassa qualitat qualssevol dels magnífics destil·lats (sobretot ginebres) que hi ha avui en dia al mercat. Des de la seva posició d'independència i utilitzant els ingredients de la millor qualitat, Fever-Tree vol aportar al concepte del combinat un enfocament totalment desconegut fins ara.La nova beguda obre, fins i tot, nous camins en el camp de la cuina. Com afirmen els reconeguts cuiners Ferran Adrià i Juli Soler, del restaurant El Bulli, "Fever-Tree ha revolucionat el món dels combinats amb l'elaboració d'una tònica d'extraordinària qualitat i subtilesa i, a més, obre una infinitat de possibilitats gastronòmiques si la utilitzem com a ingredient culinari".
Visita la pàgina principal del Blog