

Història
Fundada el 1760 per François Delamotte, els seus promotors van apostar, de bon principi, per anteposar la qualitat a la quantitat, revelant un esperit modern en el seu treball. Al final del S. XVIII les instal·lacions es reformen, fent d'elles l'actual mansió.

Al 1988 Champagne Delamotte s'uneix a una altra bodega, Salon, en pertànyer ambdues al grup Laurent-Perrier. Actualment la direcció d'ambdues bodegues recau a mans de Didier Depond.

Le Mesnil sur Oger és un cru 100% Côte des Blancs, al cor de La Champagne. Delamotte elabora a partir del chardonnay de 5 Ha. pròpies d'aquest cru i d'uns altres -16 hectàrees en total- de raïms comprats a 30 fidels viticultors d'altres crus -Avize i Oger-, amb els quals treballen des de fa llarg temps. Les varietats de les vinyes en propietat es reparteixen en chardonnay -90%- i pinot noir -10%.


Delamotte té una producció anual de 400.000 ampolles, de les quals exporta actualment un 40%. Les instal·lacions estan equipades amb sistemes avançats. En total la bodega ocupa una superfície d'1 Km2, incloent les caves. L'elaboració té lloc en dipòsits d'acer inoxidable. El premsat empra la tècnica de "Wilmes compressed air system" per assegurar el millor most possible amb la tecnologia actual.


Delamotte Brut és un champagne per prendre a qualsevol hora del dia a un preu més que raonable (per a un Champagne, és clar). Delamotte Brut és fruit d’una mescla d'un 50% de chardonnay de Le Mesnil, un 30% de pinot noir de Bouzy i Ambonnay i un 20% pinot meunier de la Vall del Marne, la gran majoria d'ells procedents de vinyes Premier Cru.
Els raïms són estrictament seleccionats i les elaboracions i criances són molt netes i ben ajustades. El nas és molt amable i elegant, exhibeix la carn de fruita blanca -poma, pinya - amb gran nitidesa, ben harmonitzada i preparada amb suaus i subtils notes dolces de la seva llarga criança -pastisseria i llevat. La boca mostra l'experiència del Champagne Salon, acidesa i carbònic ben fosos que aporten frescor i persistència.
Aquest atractiu Brut és una molt bona introducció al sofisticat món del champagne i resulta adequat tant com a aperitiu com per acompanyar qualsevol plat, postre o com a sobretaula.
Altres Caracteristiques
Crianza de 35 mesos.
Graduació: 12,0º
Temperatura óptima de servei: 7º CMés informació a : http://www.salondelamotte.com/