2 d’octubre de 2008

l'O de l'Origan

L'any 1906 en François Coty va revolucionar el món de les aromes amb el seu perfum anomenat L'Origan. Una fragància diferent, atrevida, amb una presentació diferent i moderna. El mateix any es van construir, dins al nucli urbà de Sant Sadurní d'Anoia, les primeres caves subterrànies que van donar lloc a una de les primeres empreses vinícoles del sector.Al 1998 en Manel Martínez, dedicat com a professional al món del vi i al cava durant molts anys, va recobrar l'esperit de François Coty, creant a les caves més antigues de Sant Sadurní el seu avantguardista cava acompanyat d'una innovadora imatge.

La cava disposa de 1.286 m2, dels quals 928 són túnels subterranis amb sostres de volta. Per a L'O de L'Origan acoblen els vins base utilitzant de pulmó els dipòsits d'acer inoxidable de 300 L, 1.000 L i 5.000 L. Alguns vins base fermenten en bótes de roure de primer i segon vi. Les condicions naturals que es donen sota terra, permeten mantenir una temperatura estable de 18ºC, una absoluta foscor, absència total de sorolls i vibracions, on els futurs caves envelleixen en perfectes condicions. Un dels corredors subterranis està dedicat exclusivament a la guarda de diferents anys de vins varietales i a acoblaments que envelleixen en ampolla mágnum per a posteriorment incorporar-se en petites proporcions -segons l'any- al vi base amb què s'efectuarà el tiratge.L’O de l’Origan Brut Nature
És un acoblament de vins de xarel.lo, macabeu i chardonnay, de diferents anys, alguns dels quals ha estat criat en fusta. Per a la seva elaboració s'han recuperat antics mètodes, alguns d’ells oblidats pel seu elevat cost i per la paciència que requeria mantenir les collites immobilitzades en estoc. L'Origan transmet la tasca del mestre acoblador que, utilitzant el nas i l'experiència combina sàviament les virtuts i el potencial dels vins base de diferents collites. De, fina, elegant i persistent bombolla a la copa. La delicadesa del seu nas i els matisos aromàtics, contrasten amb una boca fermament estructurada, on el carbònic llueix la seva efervescència gradual i harmoniosa, sobre un fons cremós i frescor cítrica que li dona una profunditat inusual i sorprenent. Característiques: Xarel·lo, Macabeu, Chardonnay. 26 - 30 mesos de criança a les caves. 14.800 ampolles. Producció limitada

L’O de l’Origan Brut Rosat
Característiques: Pinot Noir, Chardonnay. 20 - 28 mesos de criança a les caves. 5.900 ampolles. Producció limitadaNosaltres aconsellem beure aquests dos caves utilitzant una copa de vi. L’Origan és un cava per a iniciats, tancat i estructurat, un cava mineral que sembla que vulgui guardar el millor que té per a ell, es a dir: probablement el seu caràcter no satisfarà a tothom. Però amb copa de vi, els seus aromes i el seu gust canvien totalment, obrint-se més i lliurant tots els olors i matisos que li nega la copa de cava tipus "flauta".