20 de setembre del 2008

Oriol Rossell, el cava de Can Cassanyes

Ja fa temps que a l’Orangette treballem amb aquest cava que destaca pel seu altíssim grau de satisfacció que proporciona als nostres clients i també per la seva molt bona relació qualitat/preu. Quan vàrem tenir l’ocasió de visitar, per pur atzar, les caves Oriol Rossell a Sant Marçal, la Mercè Rossell (que no ens coneixia de res i que probablement ni sabia que érem botiguers) va ser amabilíssima amb nosaltres i ens va acompanyar pacientment durant tot el recorregut per el celler i pel casalot de Can Cassanyes, fent-nos una explicació molt didàctica de tot el procés de vinificació i de criança dels diferents caves. A l’hora del tast, vàrem quedar gratament sorpresos i des de llavors que tenim el cava Oriol Rossell a la nostra botiga.
La història de la finca i del casalot de Can Cassanyes es remunta al segle XVI, quan ja es troben referències als cognoms Cassanyes i Rossell ens els documents de la família. Al 1811 es can casar Damià Rossell i Madrona Cassanyes, la pubilla del casal familiar. La nissaga Rossell-Cassanyes s’ha perpetuat de pares a fills donat nom a la marca Oriol Rossell.

El casalot de Can Cassanyes es preciós. Es va construir probablement al segle XVII i te façana als quatre vents. El celler es d’estil modernista i va ser construït al 1908.La propietat de Can Cassanyes té una extensió de 85 hectàrees de vinya i conreen Xarel•lo, macabeu i parellada.

Només cal afegir que, entre d’altres distincions, en Robert Parker va puntuar l’Oriol Rossell Brut Rosat amb 90 punts i el Brut Nature Gran Reserva amb 87 punts.
Oriol Rossell Brut Nature
De boca fresca i lleugera, aquest cava aconsegueix fondre les aromes florals amb les de fruites madures. Envellit durant 30-36 mesos en ampolla.

La seva excel•lent acidesa li dona una suau i fresca sensació que omple la boca amb cada xarrup. Les seves bombolles fines i elegants llisquen pel paladar lleugeres i fonedisses.

Nota de tast
De color groc palla amb reflexos verdosos. Olor molt suau, amb fruites blanques. En boca es sec, fresc i cremós, amb elegants notes amargues.
Oriol Rossell Brut Nature Gran Reserva
Un cava amb molt bona criança, elegant en nas (destaquen les seves notes de fruita fresca), amb gran equilibri i un final que ens deixa una agradable sensació de plenitud i complexitat.

Nota de tast
Color groc palla amb reflexos daurats, net i brillant. Bombolla fina i persistent. Aromes elegants i complexes amb abundància de notes de criança, vigoroses i agradables, on destaquen fruites blanques i madures. Final llarg amb olors de torrats i fruits secs.
Oriol Rossell Reserva de la Propietat
Elaborat només en anys excepcionals i després d'una acurada selecció de les varietats tradicionals, xarel•lo, macabeu i parellada, de les vinyes més antigues de la finca, i amb una criança de considerable durada a l’ampolla (entre 40 i 50 mesos).

Nota de tast
Color groc palla amb reflexos daurats, net i brillant. Estructurat, saborós i equilibrat, amb una agradable presència de carbònic i notes suaus de fruita i de llarga criança.
Oriol Rossell Brut Rosat
Fet amb la varietat Trepat utilitzant molt poc licor d’expedició (4 gr. per litre), amb una criança de 12 a 18 mesos i una graduació de 11,5% .

Es de color cirera robí amb reflexes violacis, net i brillat. Te una bombolla fina i molt integrada que ajuda a formar una bona corona. En nas la intensitat és alta, amb aromes potents de fruites vermelles i notes balsàmiques que n’exalten la vivacitat d’aquest cava. En boca es molt suau i ple de sensacions afruitades i fresques. Final llarg i sec, amb retrogust persistent.
Més informació a : http://www.oriolrossell.com/
Visita la pàgina principal del Blog