4 de setembre del 2008

Whitley Neill, o com fer ginebra amb els Baobab africans

Ja tenim a l’Orangette la ginebra Whitley Neill, elaborada artesanament a Anglaterra amb nou botànics molt seleccionats, entre els qui destaquen el fruit del Baobab i la Grosella del Cap de Bona Esperança. Whitley Neill va néixer com a realització del somni del seu fundador en Johnny Neill (que ve d’una important família anglesa de destil·ladors i cervesers), de crear una ginebra que fusioni la tradició britànica i l'ànima de l'Àfrica, la terra de la seva esposa i una de les seves grans passionsMereixedora d'importants premis internacionals com les 4 medalles d'or del San Francisco World Spirits Competition 2007, i qualificada d'excepcional pel Beverage Tasting Institute (BTI), Whitley Neill ha conquerit els paladars més exigents dels USA i d’Anglaterra des del seu naixement, ara fa quatre anys. Produïda mitjançant una laboriosa i acurada destil·lació, Whitley Neill utilitza nou botànics escollits de diferents parts del món que li donen una singular personalitat exòtica i cosmopolita. D'entre tots ells, el més representatiu i exòtic és el fruit del Baobab, un arbre d'increïble altura i bellesa, i del què diu la llegenda que els déus van castigar la seva vanitat enterrant les seves branques i deixant a la vista les seves arrels, amb les que sembla demanar perdó. Considerat l'arbre de la vida per la seva gran longevitat (poden assolir els 3.000 anys de vida), el seu fruit te una alta dosi de Vitamina C i un alt contingut proteic, a més d'un lleuger sabor cítric. Enamorat i compromès amb aquesta espècie, Whitley Neill destina el 5% dels seus beneficis a la repoblació forestal del Baobab. La resta de botànics seleccionats són la Grosella del Cap de Bona Esperança, africana, també d'aroma afruitat, picant i exòtic; les Baies de ginebrer, d'Itàlia i l'Índia, que afegeixen aromes suaus i seques de lavanda; Llavors de coriandre, que donen substància als sabors exòtics de la ginebra amb notes picants, i la Pell de Llimona i de Taronja afegeixen l'element cítric. L’Arrel d'Angèlica, procedent d'Europa occidental, complementa la resta de botànics, donant-los homogeneïtat. Finalment la Canyella asiàtica suavitza els sabors amb el se toc exòtic, i l'Arrel de lliri en pols li dona una espurna de dolçor que equilibra el picant i el cítric. El secret de la immillorable qualitat de Whitley Neill Gin rau en la puresa de l'alcohol i en la proporció dels productes utilitzats en cada una de les quatre destil·lacions a les què se sotmet la seva producció artesana, sempre destil·lada en petites quantitats i amb un tradicional alambí de coure. Per beure sola o també en forma de combinat amb Tònica de alta qualitat. Més informació a : http://www.whitleyneill.com/

Qui cull i comercialitza els exòtics fruits africans? http://www.phytotradeafrica.com/A l’Orangette recomanem el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, suggerim la següent lectura: www.efrd.org