22 de novembre del 2008

Cîroc – amb el gall francès a l'ampolla

Malgrat que el vodka és una beguda típicament russa el vodka Cîroc està elaborat a França. Nosaltres el tenim des de que vàrem obrir la botiga, i es un destil·lat dels que en diem "fons d'armari", es a dir, aquells de vendes esporàdiques però constants en el temps.

Es un Vodka singular que no està elaborat únicament amb cereals o tubercles com és habitual ens els Vodkas que venen dels països de l'Est, sinó que està fet combinant cereal amb un 5% de raïms blancs de dos tipus: la Mauzac Blanc de la regió de Gaillac i l'Ugni Blanc de la regió de Cognac.

Com a curiositat dir que el nom Cîroc ve de la unió de dues paraules franceses, "cime" i "roche", és a dir cim i roca, ja que les vinyes del raïm Mauzac Blanc es localitzen en llocs molt alts i rocosos.

Cîroc és bàsicament la barreja de dos tipus de destil·lat que en unir-se fan una beguda potent, aromàtica i "fruitera". El "coupage" del destil·lat amb raïms i cereal li dóna un sabor clarament diferent al vodka habitual, i malgrat conservar l'essència d'aquest, té una aroma i un sabor diferents. El seu creador, Jean Sebastián Robicquet, assegura que aquesta és una beguda ideal per a la coctelería aportant nous matisos i aromes als combinats. Durant el procés de l'elaboració Cîroc es destil·la 5 vegades, la qual cosa fa que beguda tingui al final de la destil·lació un contingut alcohòlic molt alt (96 graus), tant que després d'acabar el procés de destil·lat ha de barrejar-se amb aigua per assolir els 40.Al final s'obté una beguda amb molta força i cos, d'aroma suau i afruitat i un sabor també suau però durador, amb l'essència de les fruites.

Per últim cal parlar de l'ampolla. Els de Cîroc han creat una ampolla de forma allargada, molt estilitzada, de vidre amb tons blaus i degradats, amb un cul espès i blau fosc i en la que es pot veure la imatge d'un raïm i el símbol nacional francès, un gall.A l’Orangette recomanem el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, suggerim la següent lectura: www.efrd.org

Visiteu si voleu: http://www.ciroc.com/
Visita la pàgina principal del Blog