22 de novembre del 2008

Highland Dream – el Whisky sortit d’una ampolla antiga

El dia 25 d’agost d’enguany vàrem publicar un escrit titulat Glenfarclas – en Gaèlic, la vall de l’herba verda fent referència a la destil·leria Glenfarclas, on explicàvem el seu origen i donàvem indicacions sobre els seus Whiskys més apreciats.

Doncs ja fa gairebé deu anys, al 1999, la direcció de la destil·leria Glenfarclas va adquirir en una subhasta de Christie's, una raríssima ampolla de l’any 1896. Cal esmentar que el segle XIX, es considera l'època daurada dels destil·ladors de malta. A resultes de l'adquisició els va sorgir la idea de crear una replica de la ampolla i del seu contingut. La tasca no semblava fàcil, i els va costar tres anys aconseguir-ho. El Sr. Gordon J. Doctor, un dels mes distingits “Master Blender” d’Escòcia, va ser l’encarregat de replicar el contingut de la venerable ampolla de whisky i, dit i fet, va seleccionar els millors maltes de les terres altes escoceses, obtinguts de prestigioses destil·leries i els va envellir durant llargs anys en botes principalment de xerès.

Es així com ha nascut el Whisky Highland Dream. Del somni d’uns quants apassionats que han volgut destil·lar un “blended” a l’estil dels que es consumien al segle XVIII.HIGHLAND DREAM 12 Y.O.
Edat: 12 a 14 anys.
Tipus de bota: Xerès i Bourbon (color natural).
Graduació: 43º.
Presentació: Estoig de fusta gravat al foc. Ampolla amb lacre segellament a mà.
Producció: Limitada a 9.000 ampolles anuals numerades.

En aquest magnífic whisky podem trobar els següents maltes: Longmorn, Linkwood i Glenfarclas de la zona de Speyside, Lagavulin de la zona d'Islay, Talisker de la zona de Skye, Glengoyne i Glenturret de la zona de les Highlands, Auchentoshan de la zona de les Lowlands, Highland Park de la zona d'Orkney.

Nota de tast:
Nas: Lleugers records a mel i a fruita, possiblement poma. Es detecten la torba i el fum dels “maltes” de la costa oest, però no en excés.
Paladar: Entrada dolça seguida de roure fumat i molta vainilla.
Final: Llarg i cremós dominat per la permanència de notes dolces i especiades.HIGHLAND DREAM 18 Y.O.
Edat: 18 a 21 anys.
Tipus de bota: Xerès i Bourbon (color natural).
Graduació: 43º.
Presentació: Estoig de fusta gravat al foc.
Producció: Limitada a 3.000 ampolles anuals numerades.

El resultat és un sabor inspirat en els “blendeds” del segle XIX, època en la què els whiskys combinaven la fortalesa i la qualitat, amb un accent de xerès subtil i delicat. El gust de malta es nota en el paladar, elegant, i tot seguit venen a la boca una combinació d'avellanes, nous i un lleuger toc de mel. El final és llarg, sec, càlid, amb notes de taronja amarga.

A l’Orangette recomanem el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, suggerim la següent lectura: www.efrd.org

Visita la pàgina principal del Blog