29 de juny del 2009

Paco & Lola - Cellers Rosalía de Castro

Paco & Lola ve de la vall del Salnés, de 200 assolellades hectàrees de vinya a Meaño (Pontevedra), considerat el bressol del vi Albariño, on s'ubica el celler Rosalia de Castro. En aquest lloc tan especial del nord-oest d'Espanya es produeix un vi blanc molt interessant. Aquesta vall habitada fa milers d'anys pels celtes, els fenicis i els romans, és un enclavament natural privilegiat per al conreu de la vinya.El celler Rosalia de Castro compta avui dia amb 200 hectàrees de vinya pròpia amb una edat mitjana de 20 anys; plantades mitjançant el tradicional sistema emparrat, utilitzat aquí per les particulars característiques del terreny i el clima de la zona de Rías Baixas.Aquestes 200 hectàrees estan repartides en més de 1.900 petites parcel·les, característiques del minifundis gallec, el que fa que gràcies a la seva diversitat en grandària, tipus de sòls, ubicació, etc., es pugui obtenir un 'coupage' d'aquesta varietat tan únic.Totes les soques són de la varietat Albariño de petits i delicats raïms que es caracteritzen per l'alta qualitat dels vins que produeixen. Els grans d'aquest raïm tenen un tacte vellutat i untuós i són molt apreciats per la gran potència aromàtica que despleguen en els seus vins.El treball a la vinya i al celler es basa en cercar l'expressió d'un 'terroir' únic a través d'una acurada vinicultura i les últimes tècniques d'elaboració. La viticultura actual practicada persegueix l'obtenció de productes d'alta qualitat, mitjançant l'ús de pràctiques de cultiu respectuoses amb el medi ambient.La producció integrada pretén donar resposta a aquesta exigència, utilitzant sistemes agrícoles d'obtenció de vegetals que es situen entre l'agricultura ecològica i l'agricultura convencional; aprofitant al màxim els recursos i els mecanismes de producció naturals s'asseguren a llarg termini una agricultura sostenible. Aquest sistema redueix al màxim l'ús de fertilitzants, productes fitosanitaris o combustibles fòssils, de manera que només s'utilitzen quan és estrictament necessari i sempre amb una justificació tècnica.El celler que elabora Paco & Lola pertany a 456 socis que formen la principal cooperativa productora de vi de Rías Baixas. A això se suma un equip jove i dinàmic al capdavant del treball diari del celler.La seva recent creació ha permès dotar les instal·lacions de l'última tecnologia aplicada al món del vi. En un passeig per la bodega el visitant es troba amb una de les instal·lacions de la denominació més modernes i avançades tecnològicament. Dipòsits d'acer inoxidable, premses pneumàtiques, tren d'embotellament, sistemes de filtració i de control de temperatura d'última generació, són alguns exemples.La conjunció dels últims avenços en enologia i l'experiència dels viticultors permeten explotar al màxim l'elevada qualitat de la matèria primera durant el procés d'elaboració. La verema es realitza de forma manual, en caixes homologades, una vegada que els constants controls de maduració indiquen que els raïms han assolit el punt òptim per ser veremes.Per què nomenar a un vi Paco & Lola? I per què no? El vi no té per què ser avorrit, ni seriós. El vi ha de ser atractiu, seductor, divertit i fresc. I així és com es presenta Paco & Lola, com el vi blanc més divertit, amb una imatge trencadora i poc habitual.Aquest Albariño ha estat concebut amb una visió global i un estil cosmopolita, sofisticat, però al mateix temps autèntic i proper a l'estil de vida dels nous tipus de consumidors.Paco & Lola, amb la seva qualitat lligada a la seva imatge moderna, ha conquerit ja molts paladars i pretén seguir estant present en els locals, restaurants, vinoteques, etc... El consumidor de Paco & Lola és algú sense complexos, amb la ment oberta, disposat a provar noves experiències.En l'actualitat es distribueix no només a Espanya sinó en països com EUA, Regne Unit, Polònia, Canadà, Brasil, Noruega, Xina i Mèxic.

PACO & LOLA (DO Rías Baixas)
Varietat: 100% Albariño, procedent de les vinyes propis del celler. Fermentat en dipòsits d'acer inoxidable a temperatura controlada. Graus: 12,5% vol.Nota de tast: Color net, brillant de color groc palla amb reflexes verdosos.Olfacte amb nas harmoniós i molt expressiu. Notes molt fines de fruita (cítrics, poma verda, pera) amb matisos herbacis (alfàbrega) sobre un fons floral. Sorprenent intensitat aromàtica.Gust fresc, ampli i saborós. Notes de fruita (pinya, poma verda), amb tocs de cítrics refrescants que prolonguen el seu final.

Marida perfectament amb aperitius, sushi, plats de pasta, peixos, arrossos, carns blanques i mariscs. Temperatura de consum: 9 / 11 º C

LICOR DE GERDS PACO & LOLA
Aiguardent elaborat amb bagassa de raïm Albariño i gerd natural macerat durant tres mesos.Nota de tast: Color vermell violeta, de forta intensitat i molt brillant. S’ha de prendre ben fresc.

Més informació a : http://www.pacolola.com/

Visita la pàgina principal del Blog