14 de juliol del 2009

Brunus 2007 + Copa Riedel

El proper dissabte 18 de Juliol, proposem un tast-comparativa molt interessant: agafarem un Montsant de primera, el Brunus 2007, i el tastarem utilitzant diferents tipus de copes per comprovar que la forma i la qualitat de la copa és un element molt important per la degustació del vi.Dia i hora: Dissabte 18 de Juliol de 12:00’ a 14:00’ i de 18:00’ a 21:00’
Amfitrió: Euroselecció - Riedel - Brunus
Tastarem: Brunus 2007 DO Montsant + Riedel Overture MagnumLa família Riedel i la seva relació amb el cristall es remunta a Johann Christoph Riedel, la 1ª generació, a qui denominaven "Ur Riedel" - que significa el Riedel original. L’any 1723, Johann Christoph Riedel va morir assassinat quan tornava d’un dels seus viatges com comerciant cristaller. La historia de Johann Christoph es va fer famosa i va circular per tota Bohèmia.Les circumstàncies de la seva mort són idèntiques a les de l’assassinat descrit per Friedrich Schiller a les "Cigonyes d’Ibykus", escrita en 1895, i hi ha qui pensa que aquest esdeveniment terrible va inspirar al famós autor. La historia de la producció de cristall per la família Riedel es remunta, no obstant, més de 250 anys, quan el primer Riedel va crear la primera fàbrica de vidre en un bosc al Nord de Bohèmia.En aquest tast es vol introduir la importància de la copa i de la seva influència en la degustació d’un vi.

EN NAS: Cada varietat de raïm té uns tipus d’aromes que li són característics. Cada aroma, com ja saben, està composat per molècules més o menys pesades: així, els aromes a flors o de certes fruites són més lleugers , i per tant, més volàtils que d’altres més pesats de l’estil del cuir o del fong.La forma de la copa Riedel té en compte aquestes tipicitats: per una banda, protegeix els aromes més volàtils amb una copa més tancada com el Sauvignon Blanc, i per una altra, utilitza una copa més oberta per raïms rics en alcohol i que tenen aromes més pesats com un Chardonnay Montrachet.EN BOCA: Observem que la primera impressió que rep el nostre cervell quan entra el vi en boca és especialment important, el que significa que la copa ha de col.locaar de forma correcta el producte en boca per tal que aquesta primera impressió sigui bona.La boca no és homogènia, i a grans trets, s’accepta que la punta de la llengua és més sensible als dolços, que l’acidesa es percep davall i damunt els laterals, que als laterals posteriors i a les genives són més sensibles als tanins.Riedel té en compte tots aquests elements, i en el tast d’aquest dissabte provarem un Brunus de Montsant, on veurem com la copa farà que els aromes flueixin, i que no trobem un xoc alcohòlic, així com ens permetrà degustar el vi de tal manera que en boca el trobarem equilibrat i en tota la seva amplitud de matisos.BRUNUS 2007
Varietats 55% Carinyena, 30% Garnatxa, 15% SyrahBrunus 2007 procedeix de dues zones ben diferenciades: la zona Sud-oest de la DO Montsant formada pels municipis de Molar-Masroig-Marçà i Darmós d'on prové aproximadament la meitat dels raïms de la varietat Carinyena, i la totalitat de les varietats Garnatxa i Syrah; i la zona Nord-est de la denominació, al terme municipal de Cornudella, d'on prové l'altra meitat del raïm de Carinyena. Muntanyes que van dels 300 als 700 metres amb predomini de les orientacions est i sud-est.Criança de vuit mesos en bótes de roure americà i francès. Nota de tast Intens i viu color violeta de capa alta i ribet blau. Explosió de frescor de fruites vermelles i negres, envoltades per suggerents tocs de sotabosc mediterrani i emprats per subtils records torrats i fumats que endolceixen la sensació de frescor.En boca té una entrada molt fresca, i d'evolució creixent; sorprèn la presència de la fruita que havíem trobat en nas, combinada amb uns lleugers records balsàmics que fan que sigui un vi de postgust llarg.l’Orangette recolza el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura : http://www.efrd.org/

Més informació: http://www.riedel.com/

Visita la pàgina principal del Blog