11 d’agost del 2009

Els Riesling de Barzen

2005 Riesling Beerenauslese

Vi de postres, gran especialitat de la vall del riu Mosel, Alemanya. Riesling amb distinció de qualitat molt elevada Riesling BEERENAUSLESE DO Mosel (Riesling selecció de raïms sobre madurades DO Mose)

La BEERENAUSLESE es produeix amb una verema tardana, seleccionant manualment raïms sobre madurades i gairebé seques en quantitats molt limitades. És un vi una mica insòlit que només es produeix en collites molt bones.

L'elaboració a la bodega es realitza d'una forma molt acurada, fermentació en fred i parada prudent, per obtenir la delicada dolçor natural.

Tast
Color brillant daurat. En nas dens i viu, amb notes a fruites tropicals, cítriques i tocs de mel. En boca exuberant i melós, alta concentració d'aromes complexos amb notes de fruits concentrats, exòtics i cítrics. Al mateix temps viu i molt elegant per les seves tocs minerals i la seva acidesa brillant. Llarg i untuós postgust. De luxe.

Recomanació: S'aconsella amb foie gras, postres dolces cremosos, xocolata. La seva evolució serà favorable gairebé sense límit, com a mínim durant 25 anys en ampolla. Servir fresc a 7-10 º C.

2004 Riesling vi de gel

Un vi Riesling del nivell de qualitat molt elevat EISWEIN DO Mosel
(Vi de gel D. O. Mosel). Gran especialitat de la vall del riu Mosel, que participa de la cultura del vi de gel en original, que només es produeix en els països centreuropeus.

Obtenció: Verema freda: Es deixen gelar els raïms a la mateixa vinya a temperatures entre -6 º i -8 º C, posteriorment es cullen manualment amb molta cura. L'elaboració al celler suposa una vinificació especial. Es premsa el raïm quan encara estan gelades i s'obté un concentrat excepcional. Es realitza a una fermentació prudent i acurada en dipòsits petits per obtenir el caràcter únic del EISWEIN.

ORIGEN: regió de Mosel, amb sòls de pissarra de gran desnivell.

Tast
Color groc pàl•lid amb reflexos daurats. En nas delicat amb aromes concentrats de caràcter molt viu i net. Complex, floral, refrescant. En boca, flueix com un dens riu cristal•lí, intens joc d'una acidesa vibrant, que desemboca en un llarg final riquíssim i ple d'elegants matisos minerals i cítrics.

Recomanació: S'aconsella com a postres o aperitiu. Per les seves extraordinàries qualitats recomanem seva degustació sense acompanyament algun. La seva evolució predisposa a l'envelliment en ampolla gairebé sense límit, com a mínim durant 30 anys. Servir fresc a 7-10 ºC.

Més informació: http://www.weinhaus-barzen.de/

l’Orangette recolza el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura : http://www.efrd.org/

Visita la pàgina principal del Blog