27 d’agost del 2009

Tenim un cep, carregat de raïm i a punt de verema, a la paret.....

Els clients que heu passat per la botiga en els últims 10 dies segurament heu vist un parell de pintures que pengen de les poques parets o espais lliures que tenim. Us en fem cinc cèntims: es tracta d’un experiment d’exposició itinerant que ens va proposar Álvaro Zamora i que nosaltres hem acceptat gustosament. I de cop i volta ens hem trobat amb un cep ben carregat de raïm a la paret i un celler amb les botes plenes de vi damunt del prestatge dels Whisky’s.L’autor de les pintures és en Pep Masdeu, veí d’Amposta i aficionat a la pintura des de ben jove, tot i que circumstàncies de la vida l’han obligat a deixar en algunes ocasions la seva inclinació per la pintura. Nascut el 14 de Novembre de 1950, l’apassiona tot el que significa l’art abstracte i figuratiu. Diuen d’ell què és introvertit, egocèntric i íntim..., adjectius que no només defineixen la seva personalitat, sinó què també estan presents en la seva obra.

Les seves pintures presenten característiques que van des del cubisme més abstracte fins arribar a la línia daliniana . Per això, la seva obra s’ha emmarcat dintre un art figuratiu que fa referència a la vida, al dia a dia, a les converses de carrer, etc..., pintures que en moltes ocasions ens fan sentir identificats.La seva obra destaca per la utilització d’una tècnica curada d’oli, amb un cromatisme mesurat, quasi monocolor, i que és fa constant en tota la seva composició i configura una impressionant col·lecció que denota realisme expressat a través de la bellesa que emanen els seus quadres.

Reproduïm a continuació un article de la revista d’Amposta del juliol de 2005 que parla d’en Pep Masdeu i del seu art.

“Tal vegada, a la recerca de noves tendreses, Pep Masdeu, és mou com si d’una equació es tractés, mesurant precisions en el temps que són distintes per a distints observadors. L’amplitud cromàtica, plena de relleus i matisos de la seva obra, són un recorregut de cossos i matèries que, en cada cas, sense deixar-nos indiferents, pren distinta interpretació segons qui sigui el mirador del quadre.Esplai en munió de distints volums, que s’entronquen en surrealismes dalinians, Masdeu juga amb la creació de ‘cossos’ encreuats, d’una gran força creativa i imaginativa, que revesteix amb colors d’emocions i sensacions que li són pròpies.

Traspua la sensació de trobar-se a gust en l’experimentació de l’obra que ens ofereix, de caràcter intimista, molt seu que, no obstant la duresa, aporta la sensació d’una composició poètica - matèrica d’una gran qualitat creativa. Obra de difícil interpretació, no deixa, no obstant, indiferent a l’observador a la recerca de volum, tal vegada, entrevist en somnis.

Moviment i sensació d’atmosferes són, si més no, el que ressalta de manera sorprenent, en els quadres d’equacions que Masdeu artísticament ens ofereix en aquesta mostra del seu bon saber fer.”
Nosaltres per la nostra part, us convidem a veure-les al natural..... val la pena.

Si voleu veure més obra d’en Pep Masdeu, aneu a http://www.artszamora.co.cc/

Visita la pàgina principal del Blog