26 d’agost de 2010

Les Cousins Marc & Adrià






L'inconscient 2008


30% Carinyena / 25% Garnatxa / 20% Cab. Sauva. / 15% Merlot / 10% Syrah (sobretot del poble de Porrera)


Es verema a mà, el raïm entra en celler en caixes de 12 kg i passa per la cinta de selecció. Es fan maceracions curtes, entre 15 i 20 dies. Es desrapa a les tines d’acer inoxidable on comença la fermentació amb l’ajuda de llevats sel•leccionats. Seguidament es premsa i es deixa descansar a les tines de fusta de 7.000 litres, de roure francès, durant 12 mesos. Després de fer el cupatge, passa de 2 a 3 mesos en tines d'acer inoxidable.


Sagesse 2007


55% Carinyena / 45% Garnatxa (tot del poble de Porrera)


Es verema a mà, el raïm entra al celler en caixes de 12 kg i passa per la cinta de sel•lecció. Es desrapa a les tines d’acer inoxidable on comença la fermentació amb l’ajuda de llevats sel•leccionats. La Carinyena, després de premsar-la, baixa a barriques de 225 l., usades i noves. En canvi, la Garnatxa baixa a barriques de roure francès de 400 l., totes usades. Al cap de 16 mesos d'espera es fa el cupatge.