21 d’agost del 2010

Nikka: From The Barrel, Yoichi 10 i All Malt

El pare del Whisky Japonès, Masataka Taketsuru, no va poder imaginar que allò que va començar sent una simple afició acabaria sent la primera destil•leria de Whisky japonès. Podeu anar al nostre article on expliquem la història d’aquest personatge pioner en el mon del Whisky made in Japan.

En Masataka Taketsuru, enginyer químic de formació, no només va estudiar els mètodes de destil•lació del Whisky, sinó que els va perfeccionar de tal manera que els mateixos mestres destil•ladors escocesos van acabar preguntant-li com ho havia aconseguit.

Taketsuru va aconseguir el seu somni creant al Japó la destil•leria Yoichi (any 1934). Ben aviat, el seu Whisky va començar a ser famós a tot el món, i a causa de la demanda creixent, va haver de crear una altra destil•leria que va batejar amb el nom de Miyagikyo.

Els whiskys produïts pel grup Nikka tenen con a tret comú un estil molt fi i afruitat (sobretot amb notes de cítrics), on la fusta utilitzada per les barriques és perfectament perceptible en les versions Cask Strength de la destil•leria Yoichi.

Nikka All Malt 40%

Aquesta versió és el resultant de la barreja de dos Single Malt, Miyagikyo i Yoichi, i d’un Whisky de gra (blat de moro) elaborat en un alambí de columna. Un espectacle de sensacions gens mancat d’estil.

Color: or vell. Nas: Aromes d’herba i fruita madura (poma).

Boca: cremós i deliciós. Després d'un atac suau que contrasta amb la vivacitat del nas, creixen els fruits madurs (raïm blanc) per esdevenir més i més untuós.

Final: regalèssia dolça, que està marcada per notes de fusta i espècies (clau). Concentrat, s'obre cap a les fruites exòtiques (llet de coco) i flors.

Nikka From The Barrel 51,4%

El Whisky de Malta madurat i el Whisky de gra es barregen i després tornar a posar en una barrica que ha contingut prèviament Bourbon per crear una rica harmonia. "Nikka From The Barrel" és embotellat directament, sense rebaixar amb aigua, i te gairebé el mateix percentatge d'alcohol que quan surt de la barrica. Aquest Whisky té una gran personalitat caracteritzada per la solidesa, la profunditat de sabor i una aroma ric i en expansió.

Nikka From The Barrel ha rebut el premi de millor Whisky blended Japonès de 12 anys en la World Whisky Awards del 2008.

Color: or vell. Nas: refinat i complex. Floral (lila), fruites (albercoc). Notes d'espècies (clau) i cuir.
Boca: potent, forta. Espècies (pebre). Fusta (roure). Evoluciona cap a la fruita madura (préssec), pomes caramelitzades i flors.

Acabat: llarg. Notes marines. Fruita madura (pruna, préssec) Final de vainilla.

Yoichi 10 anys 45%

El Nikka Yoichi 10 anys va ser escollit com "Best of the Best" a la revista especialitzada Whisky Magazine el 2001. L'any 2008, Whisky Magazine va tornar a escollir aquest Whisky de Malta com el “Best of the World” en la seva categoría.

Aquest Single Malt envelleix a partir d’unes barriques cilíndriques fabricades a la mateixa destil•leria a partir de la fusta de barriques convencionals que prèviament havien contingut i envellit Whisky Bourbon. Una feinada que es tradueix en un Whisky excepcional.

Color: ambre amb tons d'or vell. Nas: Marcat per la fusta cremada de la barrica i les espècies (pebre). Flaire fort de fruita (poma, albercoc) i notes de menta fresca.

Paladar: Rodó i amb bona presència de la vainilla. Floral. Les notes de fusta totalment integrades segueixen a les notes de fruita (albercocs, panses).

Acabat: llarg, complex. Revela un notable equilibri entre les notes de fruita i les notes florals.

Més informació: http://www.nikka.com/

l’Orangette recomana el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura http://www.efrd.org/