3 de setembre del 2010

Mombasa Club Gin - la ginebra colonial

A finals del segle XIX, en plena època victoriana, una generació d'exploradors anglesos va anar a llocs ignots i remots portats per la passió per descobrir tresors i per l’esperit aventurer. Mentre tant, l’imperi britànic immers des de dècades en lluites colonials per tota Àfrica, dominava les comunicacions marítimes, les rutes comercials i la major part del trànsit de mercaderies entre orient i occident.

Un dels més important assentaments de les colònies angleses va ser la ciutat costanera de Mombasa, situada al protectorat britànic de Zanzíbar (actualment Kenya), que no va trigar a convertir-se en el principal port comercial de tota l'Àfrica, per la seva situació estratègica.

La història colonial de Mombasa data des de l'establiment del Protectorat alemany sobre les possessions costaneres del sultanat de Zanzíbar al 1885, seguit per l'arribada de la Imperial British East Africa Protectorate al 1888 que es va fer càrrec de la part britànica de la colònia, incloent l’illa de Zanzíbar.

A Mombasa, a l'any 1885, es va fundar el primer Club social privat, el mític Mombasa Club. Els seus fundadors eren nascuts al Regne Unit i la majoria d'ells ocupaven càrrecs oficials o treballaven a la Imperial British East Africa Company.

El Mombasa Club no va trigar gaire a convertir-se en part essencial de la vida de la colònia anglesa i aconseguir gran fama i popularitat com a lloc d'esbarjo i punt de reunió dels socis, on s'establien la majoria de relacions comercials i de negocis de la colònia .

La ginebra Mombasa era la que utilitzaven al Club i provenia directament d'Anglaterra per encàrrec de la Imperial British East Africa Company. Una ginebra exclusiva per a un Club remot, perdut a la costa est d'Àfrica.

Mombasa Club Gin manté la mateixa fórmula d'ingredients botànics i destil•lació des d'aleshores, transportant a l'entusiasta de les ginebres a l'època colonialista anglesa del segle XIX. És una ginebra estil London Dry: molt subtil i delicada, d'olor a espècies i elegant, fresca i amb un final molt llarg, perfecta per beure sola o combinar amb una bona tònica.

l’Orangette recomana el consum responsable i moderat de les begudes alcohòliques. Per aquest motiu, recomanem la següent lectura http://www.efrd.org/