20 de febrer del 2016

TAST DE VINS DEL CELLER VERMUNVER, MARÇÀ (D.O. MONTSANT)

  De la mà de l'Aida Vernet, hem conegut els mes i els menys dels vins d'aquest familiar i relativament jove Celler de  de la D.O. Montsant, que des de l'any 2004 elaboren a Marçà.
  Marcats tant pel caràcter argilo-calcari dels sols d'aquella zona com per la elaboració personalitzada en tots els processos, els vins presentats, des d'el jove Vinum Domi i tota la gama Genesi inclosos els Varietals de Garnatxa i de Carinyena, aconseguéixen trets molt propis dintre de la seva regió vinícola.



En primer lloc hem tastat el vi jove negre Vinum Domi, de garnatxa, carinyena i merlot, fresc pero amb cos. Tot seguit el Petit Genesi, de garnatxa, carinyena i sirà, un mitja criança amb estructura i un toc de tanicitat que li assegura llarga vida en ampolla.


Després ha arribat el torn del Genesi Selecció, de carinyena i garnatxa i criat 12 mesos en barriques de roure francés i hongarés, i una llarga estança en ampolla que dona un gran equilibri sense arestes de cap mena.


Al final hem gaudit del Genesi Varietal de garnatxa, 12 mesos de criança. Un vi espectacular, ple en boca, amb matisos especiats i balsàmics, estructurat i amb tons tànics i alicorats.


I per desgràcia no hem tingut a l'abast el Genesi Varietal de Carinyena, que puntualment avisarem de la seva presència a la botiga, per a que el vinguéu a conéixer i gaudir.