30 d’abril del 2016

TAST DE VINS BLANCS DEL CELLER ORTO VINS, EL MASROIG (D.O. MONTSANT)

  Excel.lent tast sota la no menys excel.lent direcció de l'enòleg Joan Asens


   Amb motiu de la sortida al mercat de la nova anyada dels vins blancs d'aquest celler, i per petició pròpia d'en Joan Asens, L'Orangette ha estat l'escenari de presentació de tota la linia d'aquests productes, tots ells caracteritzats per la factura i el segell tant propis d'aquest celler dintre la D.O. Montsant.




  Els vins tastats han sigut Les Argiles d'Orto Vins, el Blanc d'Orto, i el Blanc d'Orto Brisat de les anyades 2013, 2011 i una gran sorpresa: l'anyada 1998 d'aquest mateix vi. 


     Vàrem començar per Les Argiles d'Orto, un jove de Macabeu i Garnatxa, ja de per sí prou càlid, donat que aquest celler sempre busca el grau òptim de maduració del raïm per tal de buscar aquesta característica, fins a tal punt que es pot dir que la té com a segell.
     Després vàrem passar al Blanc d'Orto, monovarietal de Garnatxa Blanca, i en les seves líes, aconseguint amb tot aixó un vi contundent, ample i untuós amb  tocs tropicals i de tofee, i amb lleugeres reminiscències làctiques. Un vi complexe i súper gastronòmic.
     En tercer lloc tiguérem el Blanc Brisat, del que vàrem tastar les anyades 2013 i 2011, on la maceració amb les pells i els següents set mesos de criança en les seves líes oferíen un vi carnós, que a banda de les ja conegudes notes tropicals, apareixíen sublims tocs especiats i herbacis.
     Per culminar la festa, en Joan Asens ens va obsequiar amb un petit gran tresor del seu celler al donar-nos a tastar el Blanc Brisat del 1998, on vàrem gaudir de l'arrodoniment aportat per una criança tant llarga en ampolla, magnificant les ja de per si altes qualitats dels Brisats per ell produïts


                                                                                           
   
   En definitiva, i com atestigua la ùltima imatge, podem dir que ha estat un dels tastos mes celebrats i de mes categoría dels molts que ja portem en la que podem anomenar Nova Etapa de l'Orangette. Us agraïm a tots el recolzament rebut i que sense el qual no podríem portar a terme aquesta mena d'events.